Preşedintele Iranului acuză Israelul de asasinarea directorului programului nuclear al ţării: ”Asta arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor”

  • Preşedintele Iranului acuză deschis Israelul că l-a asasinat pe directorul programului nuclear.
  • Preşedintele Iranului: "Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei globale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni.
  • Mohsen Fakhrizadeh a fost împuşcat în maşină sa.
5175 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului acuză Israelul de asasinarea directorului programului nuclear al ţării: ”Asta arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor”

Profimedia

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a acuzat sâmbătă (28 noiembrie) Israelul că a acţionat ca „mercenar” al Statelor Unite prin asasinarea, lângă Teheran, a unui om de ştiinţă responsabil cu programul nuclear al ţării.
 
"Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei globale, cu regimul sionist uzurpator  ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni. Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor," a spus Hassan Rouhani într-o declaraţie pe site-ul său oficial, făcând referire la asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh. Iranul foloseşte în general termenul „aroganţă globală” pentru a se referi la Statele Unite, notează Le Figaro.
 
Naţiunea iraniană este prea inteligentă pentru a cădea în capcana conspiraţiei sioniste. Vor să creeze haos, dar ar trebui să ştie că noi i-am demascat şi că nu vor reuşi,” a mai spus Rouhani în timpul unei intervenţii televizate.
 
Mohsen Fakhrizadeh, în vârstă de 59 de ani, era şeful departamentului de cercetare şi inovare al Ministerului Apărării iranian, când a fost împuşcat în maşină de mai mulţi agresori, care l-au „rănit grav”. El nu a putut fi salvat, a declarat ministerul într-un comunicat. Omul de ştiinţă fusese descris de premierul israelian Benyamin Netanyahu drept tatăl programului iranian de arme nucleare.
 
Ministrul Apărării Amir Hatami a precizat că omul de ştiinţă a avut „un rol proeminent în inovaţiile în domeniul apărării”. "A gestionat apărarea nucleară şi a făcut multă muncă," a adăugat el.
 
Iranul a avertizat vineri că „răzbunare teribilă” îi aştepta pe cei implicaţi în ceea ce Teheranul a numit „un act terorist”. Cotidianul american New York Times a scris că un oficial american şi doi oficiali ai serviciilor de informaţii au confirmat că Israelul a fost în spatele atacului, fără alte detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici