Preşedintele Republicii Moldova a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate programată luni dimineaţă, anunţă surse citate de Unimedia.

1097 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Moldova a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Şedinţa Consiliului Suprem de Securitate va avea ca temă principală probleme de siguranţă naţională în contextul evoluţiilor politice regionale, o referire la criza separatistă din Ucraina. Reuniunea CSS va începe luni la ora 9.00.

Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Republicii Moldova, a declarat că la reuniunea CSS vor fi prezenţi inclusiv ministrul moldovean al Apărării, Viorel Cibotaru, ministrul de Externe, Natalia Gherman, ministrul de Interne, Oleg Bălan, precum şi directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Bălan.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Timofti atrăgea atenţia că actuala situaţie regională prezintă riscuri pentru securitatea Republicii Moldova, pledând pentru apropierea ţării de NATO dar şi pentru relaţii bune cu Rusia.

Conflictul separatist din Ucraina vecină, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici