Preşedintele Rezervelor Federale din Statele Unite, Janet Yellen, avertizează: Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera efecte economice "semnificative" pe plan global

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar genera "repercusiuni economice semnificative" atât pentru Londra, cât şi pe plan internaţional, avertizează Janet Yellen, preşedintele Rezervelor Federale din Statele Unite.

3207 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Rezervelor Federale din Statele Unite, Janet Yellen, avertizează: Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera efecte economice "semnificative" pe plan global

Preşedintele Rezervelor Federale din Statele Unite, Janet Yellen, avertizează:Ieşirea Marii Britanii din UE ar genera efecte economice "semnificative" pe plan global (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Un vot al cetăţenilor în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE ar putea genera repercusiuni economice semnificative", a declarat Janet Yellen luni după-amiază, potrivit site-ului agenţiei Bloomberg.

Janet Yellen a făcut aceste afirmaţii într-un discurs în care a prezentat perspectivele economice în Statele Unite şi la nivel mondial.

Preşedintele Rezervelor Federale din SUA a atras atenţia că situaţia economică globală este afectată de scăderea ritmului creşterii economice a Chinei, dar şi de referendumul organizat de Marea Britanie pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Conform unor sondaje efectuate de institutele ICM şi YouGov, grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană are un avans de 4-5 puncte procentuale faţă de susţinătorii rămânerii ţării în comunitatea europeană. În acest context, valoarea lirei sterline a scăzut luni la cea mai mic nivel din ultimele trei săptămâni comparativ cu dolarul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici