Preşedintele Turciei susţine declaraţia jignitoare a imamului Ali Erbas. „Homosexualitatea provoacă boli”

  • În contextul pandemiei, imamul turc Ali Erbas a declarat că „Homosexualitatea provoacă boli”
  • Preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl susţine
  • Activiştii pentru drepturile omului şi comunitatea LGBT sunt scandalizaţi
1287 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei susţine declaraţia jignitoare a imamului Ali Erbas. „Homosexualitatea provoacă boli”

Preşedintele Turciei susţine declaraţia jignitoare a imamului

Cea mai înaltă autoritate religioasă din Turcia a denunţat în cadrul unui discurs ţinut după predica din deschiderea Ramadanului că „Islamul condamnă homosexualitatea, deoarece provoacă boli şi aduce degradare urmaşilor”. În raţionamentul prezentat de conducătorul autorităţii islamice turce, homosexualitatea este strâns legată de adulter şi de răspândirea virusului Hiv.

În plină pandemie de coronavirus, la care se adaugă alte controverse născute în Turcia, preşedintele Erdogan spune că imamul are dreptate.

Declaraţia controversată a imamului Ali Erbas a provocat reacţii dure la adresa sa. Cu toate acestea, pentru musulmanii turci practicanţi el rămâne un adevărat ghid spiritual.

Discursul care incită la ură a fost imediat condamnat de Ordinul Avocaţilor din Ankara. Comunitatea LGBT şi activiştii pentru drepturile omului din Turcia îl acuză de discriminare pe imam. Recep Tayyip Erdogan a anulat festivităţile de 1 mai, singurul moment în care comunitatea LGBT avea curajul să se manifeste pe stradă.

Parchetul din Ankara a deschis o anchetă împotriva baroului pentru că au adus ofense valorilor religioase adoptate de marea majoritate a populaţiei, relatează la Repubblica.

 

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici