Preşedintele unui stat asiatic a decis să se retragă din politică. Pe cine va sprijini să-i urmeze în funcţie

  • Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte se va retrage din politică
  • Anterior a promis că va candida din postura de vicepreşedinte al Filipinelor
  • Controversatul om politic deschide calea spre putere fiicei sale
765 afișări
Imaginea articolului Preşedintele unui stat asiatic a decis să se retragă din politică. Pe cine va sprijini să-i urmeze în funcţie

Sursa foto: profimedia

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte se va retrage din politică şi nu va candida la funcţia de vicepreşedinte la alegerile de anul viitor, atunci când mandatul său se va încheia. Decizia sa vine pe fondul popularităţii scăzute din sondaje.

„Am sentimentul că dacă voi candida, poporul filipinez va considera că nu sunt suficient de competent iar acest fapt ar fi o încălcare a constituţiei. Ascult dorinţa oamenilor şi de aceea vreau să anunţ astăzi retragerea mea din politică”, a declarat Duterte.

Controversatul om politic, cunoscut pentru măsurile extreme luate în lupta împotriva drogurilor, doreşte să deschidă calea spre putere fiicei sale. Sara Duterte şi-a înlocuit, în trecut, tatăl în funcţia de primar al oraşului Davao şi acum este foarte populară în sondajele opiniei publice.

Dacă va participa la alegerile de anul viitor, va trebui să îl înfrunte pe fostul boxer Manny Pacquiao, care şi-a anunţat deja candidatura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici