Press TV: România susţine dreptul Iranului de a produce energie nucleară

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a discutat cu ambasadorul iranian la Bucureşti despre scutul antirachetă american şi despre summitul NATO din 2008 şi a apreciat că Iranul are dreptul de a produce energie nucleară în scopuri paşnice.

4 afișări
Imaginea articolului Press TV: România susţine dreptul Iranului de a produce energie nucleară

Press TV: România susţine dreptul Iranului de a produce energie nucleară

Potrivit paginii electronice a reţelei iraniene Press TV, Ambasadorul Hamid Reza Arshadi, care i-a prezentat lui Meleşcanu aspecte legate de programul nuclear al Teheranului, a anunţat disponibilitatea ţării sale de a consolida legăturile dintre cele două ţări, în special cele militare şi de securitate.

Ministrul român al Apărării a apreciat că Iranul joacă un rol esenţial în Orientul Mijlociu, iar "Republica Islamică este îndreptăţită să folosească tehnologie nucleară pentru scopuri paşnice". Meleşcanu a făcut şi un apel pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Press TV adaugă că, în cursul întrevederii, cei doi oficiali au discutat în principal despre evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, scutul defensiv american şi viitorul summit NATO de la Bucureşti, din aprilie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici