Prima navă de patrulare construită de români a fost livrată. Clientul: o putere nucleară din Asia

  • PNS YARMOOK este prima navă de patrulare construită de muncitori români, în ţara noastră
  • Vasul a fost livrat Forţelor Navale din Pakistan
  • Nava are o lungime de 91 de metri
4854 afișări

Prima navă de patrulare construită de muncitori români, în ţara noastră, a fost livrată Forţelor Navale din Pakistan, joi, în cadrul unei ceremonii organizate în Terminalul de Pasageri din Portul Constanţa. 

Corveta Offshore Patrol Vessel 1900 - ʺPNS YARMOOKʺ, cu o lungime de 91 de metri, a fost construită de societatea olandeză Damen, în Şantierul Naval din Galaţi. Reprezentanţii Forţelor Navale din Pakistan au participat la evenimentul de joi alături de reprezentanţi ai Forţelor Navale Române şi ai societăţii Damen.

Festivitatea a început la ora 11:00 şi a durat aproximativ o oră, timp în care reprezentanţii celor doi parteneri au susţinut mai multe discursuri de mulţumire.

Ulterior, aceştia au făcut declaraţii de presă în faţa navei şi au urcat la bordul ei într-un prim tur al ”corvetei româneşti” aflată acum în flota pakistaneză.

„În ultimii trei ani am lucrat la această navă după licitaţia iniţială din Pakistan. În iunie 2016 am fost aleşi ca ofertanţi preferaţi pentru aceast proiect. Proiectul a purtat numele de OPV1900 sau Corvetă 1900. Această navă a fost construită în conformitate cu specificaţiile din Pakistan. Noi doar am construit nava. Armamentul şi echipamentele militare vor fi montate în Pakistan. Nava este cosntruită pentru operaţiuni maritime de securitate şi vamale, legate de poliţie, sau antipiraterie, genul acesta de operaţiuni. Diferenţa dintre o navă tip OPV, cum este aceasta, şi o fregată din Olanda, este că nava OPV a fost realizată cu specificaţiile comerciale ceea ce face ca procesul de construcţie să fie relativ mai ieftin însă aşa cum a cerut Marina Militară din Pakistan s-au adăugat şi nişte elemente specifice navelor militare. Nava are o platformă pentru aterizarea elicopterelor dar şi o barcă rapidă de intervenţie în pupa navei. Preţul de cosntrucţie al navei este trecut în contract şi este confidenţial“, a declarat consilierul naval al Damen şi fost director al Pazei de Coastă a Olandei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici