Probleme în cadrul guvernului de la Berlin. Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, vrea să demisioneze

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, intenţionează să demisioneze, potrivit unei surse guvernamentale germane, în urma unei serii de erori care i-au afectat grav credibilitatea în calitate de comandant-şef al forţelor armate ale ţării.

621 afișări
Imaginea articolului Probleme în cadrul guvernului de la Berlin. Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, vrea să demisioneze

Persoana a declarat că Lambrecht ar putea anunţa decizia de a demisiona încă de săptămâna viitoare.

Demisia ei ar declanşa o incertitudine uriaşă într-un moment în care Germania se confruntă cu o decizie capitală: să dea sau nu undă verde pentru ca tancurile de luptă germane să fie trimise în Ucraina, scrie Finacial Times.

Lambrecht a fost văzut ca un lider slab al unui minister care se află într-un moment critic al istoriei sale. În urma invaziei Rusiei în Ucraina, guvernul lui Scholz a promis o creştere masivă a cheltuielilor militare şi a creat un fond de investiţii de 100 de miliarde de euro pentru Bundeswehr, forţele armate germane, marcând un nou început după ani de subfinanţare.

Însă noile echipamente şi sisteme de armament pe care Scholz le-a promis pentru armată nu s-au materializat încă, Lambrecht fiind deseori învinuită pentru implementarea lentă a reformelor privind cheltuielile.

Cotidianul Bild Zeitung a relatat intenţia lui Lambrecht de a demisiona, precizând că ea însăşi a luat decizia şi că nu a fost forţată de Scholz.

Într-un sondaj recent realizat de organizaţia Civey pentru portalul de ştiri t-online, 77% dintre oameni au cerut demiterea ei, doar 13% spunând că ar trebui să rămână în funcţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici