Procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene

Procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene, a declarat, marţi, secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, la o întrevedere avută la Bruxelles cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, informează Ministerul Justiţiei.

328 afișări
Imaginea articolului Procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene

Catherine Day: Procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul CE

Cu acelaşi prilej, Day a subliniat importanţa respectării de către România a termenelor pentru intrarea în vigoare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală, se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Justiţiei (MJ).

Cu acelaşi prilej, arată MJ, a fost apreciată activitatea instituţiilor cu rol major în combaterea corupţiei, dar este aşteptată o accelerare a ritmului în care instanţele pronunţă hotărâri în cauzele de corupţie.

De cealaltă parte, ministrul Justiţiei a ţinut să sublinieze că termenul de intrare în vigoare a codurilor penale va fi 1 februarie 2014. De asemenea, el a dat asigurări că observaţiile şi opiniile ministerului pe care îl conduce şi ale sistemului judiciar cu privire la aspectele relevante ale Constituţiei vor fi transmise în timp util către Parlament, pentru a fi incluse în proiectul de lege.

Tot marţi, Robert Cazanciuc s-a întâlnit la Bruxelles cu Štefan Füle, comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate.

"Oficialul european a precizat interesul special pe care îl acordă îndeplinirii de către România a condiţionalităţilor prevăzute de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, asigurând de întregul său sprijin. A apreciat abordarea constructivă a României în privinţa procesului de extindere", se arată într-un alt comunicat al MJ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici