Proteste de amploare la BUDAPESTA. Cel puţin 5.000 de persoane au protestat faţă de reforma în domeniul muncii şi politicile Guvernului Viktor Orban. Reacţia Fidesz

Mii de persoane au participat vineri seară la o nouă serie de proteste faţă de reforma în domeniul muncii realizată de Guvernul Viktor Orban, pachetul legislativ fiind calificat de critici drept "legi ale sclaviei", informează site-ul agenţiei Reuters.

1116 afișări
Imaginea articolului Proteste de amploare la BUDAPESTA. Cel puţin 5.000 de persoane au protestat faţă de reforma în domeniul muncii şi politicile Guvernului Viktor Orban. Reacţia Fidesz

Proteste la Budapesta. FOTO: Democracy Now! @democracynow/ http://ow.ly/zPTS30n2duo

Pe lângă demonstraţia la care au participat susţinători ai principalelor grupări de opoziţie, o manifestaţie a fost organizată şi de formaţiunea umoristică "Partidul câinele cu două cozi" (MKKP), cele două fuzionând în cele din urmă.

Partidul câinele cu două cozi" (MKKP), o formaţiune politică falsă, lansată în urmă cu un deceniu, a devenit o forţă semi-serioasă care foloseşte umorul pentru a aborda chestiuni practice.

"Putem în sfârşit lucra opt zile pe săptămâna, nu mai avem nevoie de instanţe independente. Problema persoanelor fără adăpost a fost eliminată. Şcolile străine iritante vor dispărea. Şi Soros, Soros, Soros, Soros", se afirmă într-o invitaţie la manifestaţie postată pe Facebook.

TITLURILE ZILEI

Demonstranţii celor două grupuri au plecat în marş spre palatul prezidenţial de la Castelul Buda, blocând temporar un pod ce traversează Dunărea.

 

 

Protestatarii au scandat sloganuri împotriva partidului de guvernământ, Fidesz (centru-dreapta), şi a Televiziunii publice, acuzată că susţine interesele Guvernului.

Manifestaţia desfăşurată vineri seară se înscrie într-o serie de acţiuni împotriva Guvernului Viktor Orban. Duminică, circa 10.000 de persoane au protestat la Budapesta faţă de modificările legislaţiei în domeniul muncii.

Modificările legislative propuse de Guvernul Viktor Orban au fost adoptate săptămâna trecută şi stipulează că firmele pot cere până la 400 de ore suplimentare şi pot amâna cu trei ani plata acestora.

Guvernul condus de Viktor Orban susţine că această reformă va aduce beneficii angajaţilor şi companiilor care se confruntă cu o criză a forţei de muncă.

Fidesz, partidul condus de premierul Viktor Orban, susţine că protestele sunt organizate de "mercenari străini" plătiţi de miliardarul american George Soros.

Pe de altă parte, Soros neagă acuzaţiile şi afirmă că scopul acestora este să creeze un fals inamic extern care să-i permită lui Viktor Orban să acapareze mai multă putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici