Proteste violente în oraşul german München faţă de restricţiile antiepidemice

Mii de persoane au protestat, miercuri seară, în centrul oraşului german München faţă de restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Olaf Scholz şi de premierul landului Bavaria, Markus Söder, iar numeroşi demonstranţi au fost reţinuţi după ce au atacat forţele de ordine.

2285 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în oraşul german München faţă de restricţiile antiepidemice

Proteste violente în oraşul german München faţă de restricţiile antiepidemice

Conform agenţiei DPA, aproximativ 5.000 de oameni au protestat miercuri seară în centrul oraşului München. Unii manifestanţi au atacat forţele de ordine şi jurnalişti. Cel puţin un jurnalist a fost rănit.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor. Cel puţin 11 protestatari violenţi au fost reţinuţi, iar alte 14 persoane au fost sancţionate.

„În cursul operaţiunilor, au avut loc atacuri repetate asupra agenţilor forţelor de ordine, care au fost atât de mult presaţi încât au ripostat cu gaze lacrimogene şi bastoane", a comunicat Poliţia, joi dimineaţă, conform publicaţiei Die Welt.

Protestul a izbucnit spontan, fiind organizat prin comunicaţii pe reţele de socializare online. Un alt protest, care era autorizat, a fost anulat.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Olaf Scholz şi de premierul landului Bavaria, Markus Söder. În Germania au loc frecvent proteste faţă de restricţii.

Guvernul de la Berlin a anunţat restricţii privind derularea festivităţilor de Crăciun şi a semnalat că măsurile ar putea fi intensificate din 28 decembrie. De asemenea, cancelarul Olaf Scholz a afirmat în mod repetat că susţine vaccinarea obligatorie, deşi decizia ar trebui luată de Parlament.

Saskia Weishaupt, o deputată din cadrul Alianţei '90 / Verzi, formaţiune aflată la guvernare alături de Partidul Social-Democrat (SPD) şi de Partidul Liber-Democrat (FDP), şi-a atras critici după ce a afirmat că „protestatarii trebuie atacaţi cu bastoane şi gaze lacrimogene de poliţie", conform publicaţiei Bild. Unii critici i-au amintit deputatei că, în anul 2018, tot ea pleda pentru reformarea Poliţiei, astfel încât "să aibă atitudine comunitară" şi „să respecte drepturile cetăţenilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici