Protestele din Franţa: Guvernul de la Paris SUSPENDĂ creşterea taxei pentru carburanţi/ Anunţul premierului Philippe

Guvernul francez va anunţa marţi că va suspenda creşterea taxei la carburanţi, după ce aproximativ 136.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor galbene", a informat presa franceză, relatează site-ul postului BBC.

8113 afișări
Imaginea articolului Protestele din Franţa: Guvernul de la Paris SUSPENDĂ creşterea taxei pentru carburanţi/ Anunţul premierului Philippe

Protestele din Franţa: Guvernul de la Paris va renunţa la majorarea taxei pentru carburanţi

UPDATE ora 14.09: Premierul francez Philippe suspendă pentru şase luni aplicarea majorării taxei la carburanţi

Premierul francez Édouard Philippe a anunţat suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi, au anunţat marţi surse guvernamentale, relatează France 24.

Manifestaţii violente au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpi carburanţii.

Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

”După această revoltă, trebuie să fi surd sau orb ca să nu vezi sau să auzi acest lucru”, a precizat acesta într-un comunicat.

”Francezii care poartă veste galbene vor scăderea taxelor şi locuri de muncă pentru a le putea plăti. Asta dorim şi noi. Dacă nu am reuşit să le explicăm asta, dacă majoritatea parlamentară nu a reuşit să îi convingă pe francezi, atunci trebuie să schimbăm ceva”, a explicat acesta.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De asemenea, cel puţin trei persoane au murit în urma protestelor, iar actele de violenţă şi vandalism au fost condamnate.

Protestele sunt cunoscute sub denumirea de Mişcarea "Vestelor galbene" din cauză că protestatarii poartă veste reflectorizante în timpul manifestaţiilor.

Proteste majore, în utlimele trei weekenduri

Proteste majore au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpii carburanţii.

Potrivit publicaţiei Le Monde şi postului France Info, creşterea taxei pentru carburanţi va fi suspendată. Premierul Edouard Philippe este aşteptat să anunţe această decizie marţi, precum şi alte măsuri menite pentru a reduce tensiunile.

Philippe a încercat să ajungă la un compromis cu protestatarii, însă reprezentanţii Mişcarii "Vestelor Galbene" au anulat întâlnirea pe care ar fi trebui să o aibă marţi cu oficialul francez.

Mai mulţi membri ai mişcării au anunţat că au primit ameninţări cu moartea, pentru a nu intra în negocieri cu Guvernul francez.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De asemenea, cel puţin trei persoane au murit în urma protestele, iar actele de violenţă şi vandalism au fost condamnate.

Protestele sunt cunoscute sub denumirea de Mişcarea "Vestelor galbene" din cauză că protestatarii poartă veste reflectorizante în timpul manifestaţiilor.

Preşedintele francez Macron îşi acuză oponenţii politici că încearcă să influenţeze protestele pentru a bloca reformele.

Liderul francez a ţinut luni o întâlnire de urgenţă pe tema securităţii. Miniştrii au informat că toate opţiunile au fost luate în calcul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici