Purtătorul de cuvânt al guvernului german: Tăierea Rusiei de la SWIFT este dificilă din punct de vedere tehnic şi ar avea un impact masiv pentru Germania şi pentru întreprinderile germane din Rusia

Suspendarea Rusiei din sistemul global de plăţi interbancare SWIFT ar fi dificil de organizat din punct de vedere tehnic şi ar avea un impact masiv asupra tranzacţiilor pentru Germania şi pentru întreprinderile germane din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

4969 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al guvernului german: Tăierea Rusiei de la SWIFT este dificilă din punct de vedere tehnic şi ar avea un impact masiv pentru Germania şi pentru întreprinderile germane din Rusia

Purtătorul de cuvânt al guvernului german: Tăierea Rusiei de la SWIFT este dificilă din punct de vedere tehnic şi ar avea un impact masiv pentru Germania şi pentru întreprinderile germane din Rusia

Purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit a adăugat că Germania nu a fost singura ţară care a avut rezerve cu privire la excluderea Rusiei din SWIFT, precizând că şi Italia şi Franţa au avut unele reţineri.

El a adăugat că o serie de state s-au opus impunerii unor sancţiuni împotriva Rusiei legate de livrarea de petrol şi gaze şi a spus că Germania ar fi încântată dacă şi Elveţia s-ar alătura sancţiunilor.

Sistemul SWIFT este o reţea globală folosită de aproape toate instituţiile financiare din întreaga lume pentru a transfera sume de bani între ele şi este o piatră de temelie a sistemului internaţional de plăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici