Putin şi Biden se vor întâlni într-un apel video legat de situaţia tensionată din Ucraina. Când va avea loc întrevederea

  • Cei doi lideri vor discuta despre situaţia tensionată din Ucraina, dar vor aborda şi alte subiecte precum stabilitatea strategică, problemele cibernetice şi regionale, afirmă Casa Albă
  • Se presupune că peste 94.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la graniţa Ucrainei, iar Moscova ar putea planifica o ofensivă pe scară largă la sfârşitul lunii ianuarie
  • Preşedintele SUA a spus că el şi consilierii săi pregătesc un set cuprinzător de iniţiative menite să-l descurajeze pe Putin de la o eventuală invazie
1059 afișări
Imaginea articolului Putin şi Biden se vor întâlni într-un apel video legat de situaţia tensionată din Ucraina. Când va avea loc întrevederea

Sursa foto: profimedia

Joe Biden şi Vladimir Putin vor susţine marţi o întâlnire prin apel video. Cei doi lideri vor discuta despre situaţia tensionată din Ucraina. Stabilitatea strategică, problemele cibernetice şi regionale sunt alte subiecte dezbătute, a declarat Casa Albă.

„Biden va sublinia preocupările SUA cu privire la activităţile militare ruseşti la graniţa cu Ucraina şi va reafirma sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Cei doi vor vorbi, de asemenea, despre legăturile bilaterale şi punerea în aplicare a acordurilor încheiate la summitul de la Geneva din iunie, a declarat sâmbătă Kremlinul: „Relaţiile bilaterale, desigur Ucraina şi realizarea acordurilor încheiate la Geneva sunt principalele puncte aflate în discuţie pe ordinea de zi”.

Se crede că peste 94.000 de militari ruşi sunt adunaţi lângă graniţa Ucrainei, iar Moscova ar putea planifica o ofensivă militară la scară largă la sfârşitul lunii ianuarie, conform Ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Preşedintele SUA a spus că el şi consilierii săi pregătesc un set cuprinzător de iniţiative menite să-l descurajeze pe Putin de la o eventuală invazie. El nu a oferit mai multe detalii, dar administraţia a discutat despre parteneriatul cu aliaţii europeni pentru a impune mai multe sancţiuni Rusiei:

„Aşteptăm, deoarece vom avea o discuţie lungă cu Putin”, a spus Biden reporterilor vineri, în timp ce pleca pentru o excursie de weekend la Camp David.

Moscova acuză Kievul că îşi urmăreşte propria consolidare militară. Ea a respins sugestiile că se pregăteşte pentru un atac asupra vecinului său sudic şi şi-a apărat dreptul de a desfăşura trupe pe propriul teritoriu după cum crede de cuviinţă.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia s-au deteriorat de ani de zile, în special odată cu anexarea Crimeei de la Ucraina în 2014, intervenţia acesteia în Siria în 2015 şi acuzaţiile de amestec ale serviciilor de informaţii americane în alegerile din 2016 câştigate de fostul preşedinte Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici