Război comercial: Franţa vrea să BLOCHEZE lansarea negocierilor comerciale UE-SUA din cauza atitudinii lui Donald Trump

Franţa va bloca formalizarea deciziei Uniunii Europene de a lansa negocieri comerciale cu Statele Unite din cauza ameninţărilor preşedintelui Donald Trump, afirmă un oficial de la Palatul Elysée citat de site-ul agenţiei Reuters.

1752 afișări
Imaginea articolului Război comercial: Franţa vrea să BLOCHEZE lansarea negocierilor comerciale UE-SUA din cauza atitudinii lui Donald Trump

Franţa vrea să BLOCHEZE lansarea negocierilor comerciale UE - SUA din cauza atitudinii lui Donald Trump

"Franţa nu vrea război comercial sau tensiuni cu Statele Unite. Dar nu intenţionăm să recompensăm Statele Unite în actualul context", a declarat un funcţionar prezidenţial francez sub protecţia anonimatului, denunţând decizia lui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul climatic Paris şi ameninţările preşedintelui american cu introducerea a tarife vamale.

"Nu am crezut niciodată în ideea de a arăta slăbiciune pentru a intra în graţiile preşedintelui Donald Trump, astfel că ideea de a ne îmbunătăţi situaţia prin concesii făcute sub presiune nu este una bună", a subliniat oficialul francez.

Ţările Uniunii Europene au convenit, joi, să iniţieze oficial negocieri comerciale cu Statele Unite, în contextul tensiunilor bilaterale, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro. Comisia Europeană, care coordonează politicile comerciale ale Uniunii Europene, a solicitat două mandate de negociere - unul pe tema bunurilor industriale, iar altul privind normele produselor. Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că ar putea introduce taxe vamale la importurile din Uniunea Europeană. Ambasadorii ţărilor UE au ajuns joi la un "acord de principiu" pentru lansarea de negocieri comerciale cu Statele Unite, au declarat oficiali UE citaţi de site-ul Politico.eu. Mandatele oficiale de negociere urmează să fie adoptate luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici