Războiul din Ucraina, ziua 244. Ucraina se teme că Rusia plănuieşte un atac sub steag fals / SUA ar putea livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate de tip HAWK / Putin vrea o mai bună coordonare a Zelenski cere de la UE 38 de miliarde de dolari pentru 2023

  • „Numai Rusia ar folosi arme nucleare în Europa”, răspunde preşedintele ucrainean, potrivit căruia Moscova este cea care vrea să folosească o „bombă murdară”.
  • Între timp, Israelul recuperează terenul pierdut şi, potrivit New York Times, a furnizat guvernului de la Kiev „informaţii utile pentru lovirea dronelor iraniene folosite de forţele ruse în Ucraina”.
  • Pentru preşedintele Zelenski, dronele reprezintă un ajutor uriaş pentru Rusia, care rămâne pe zi ce trece fără rachete.
  • Pe frontul diplomatic, Statele Unite şi-au reiterat sprijinul pentru Ucraina, dar „nu vom intra în război”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.
10275 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 244. Ucraina se teme că Rusia plănuieşte un atac sub steag fals / SUA  ar putea livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate de tip HAWK / Putin vrea o mai bună coordonare a Zelenski cere de la UE 38 de miliarde de dolari pentru 2023

UPDATE 23:00 Rusia a informat Statele Unite că va organiza exerciţii ale forţelor nucleare

Administraţia de la Moscova a informat Washingtonul în legătură cu planul de organizare a unor exerciţii ale forţelor nucleare strategice, anunţă Departamentul american al Apărării, conform agenţiei Reuters.

"Statele Unite au fost înştiinţate şi, aşa cum am evidenţiat anterior, acesta este un exerciţiu anual de rutină efectuat de Rusia", a declarat marţi seară generalul american Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Din acest punct de vedere, Rusia se conformează obligaţiilor anuale în materie de control al armamentului şi angajamentelor în materie de transparenţă, de aceea transmite această înştiinţare", a subliniat oficialul american, fără a oferi detalii despre programul exerciţiilor strategice ruse, care probabil vor include teste cu rachete balistice.

UPDATE 22:00 Stoltenberg: Moscova "îi acuză pe alţii pentru ceea ce intenţionează să facă ea însăşi"

Avertismentul Rusiei potrivit căruia Ucraina se pregăteşte să folosească o bombă radiologică se potriveşte cu istoricul de înşelăciune al Moscovei, care "îi acuză pe alţii pentru ceea ce intenţionează să facă ea însăşi", a declarat şeful NATO într-un interviu.

"Rusia continuă să acuze în mod fals Ucraina că pregăteşte şi fabrică o bombă murdară", a declarat Jens Stoltenberg în timpul unei vizite pe portavionul american USS George HW Bush în Mediterana. "Este absurd, pentru că de ce ar folosi Ucraina o bombă murdară pe teritoriile pe care vrea să le elibereze?".

UPDATE 21:00 Un oficial ucrainean le cere refugiaţilor să nu se întoarcă în ţară în această iarnă

Refugiaţii care au fugit în urma invaziei Rusiei în Ucraina ar trebui să rămână în străinătate în această iarnă din cauza crizei energetice create de bombardamentele Moscovei asupra infrastructurii critice, a declarat un ministru ucrainean.

Într-un interviu difuzat marţi la televiziunea naţională ucraineană, vicepremierul Iryna Vereshchuk le-a spus ucrainenilor care se adăpostesc în prezent în străinătate că ar trebui să aştepte până la primăvară înainte de a se întoarce în Ucraina.

"Am vrut să le cer acestora să nu se întoarcă. Trebuie să supravieţuim iernii", a spus ea.

UPDATE 20:00 Ucraina se teme că Rusia plănuieşte un atac sub steag fals

Ucraina a declarat că afirmaţiile persistente ale Rusiei potrivit cărora Kievul intenţionează să detoneze o bombă murdară fac să pară că Moscova însăşi plănuieşte să desfăşoare o operaţiune sub steag fals şi că Ucraina nu a avut niciodată planuri de a dezvolta o bombă murdară.

Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat într-o conferinţă de presă că experţii de la organismul de supraveghere nucleară al ONU vor sosi în curând în Ucraina şi vor primi acces deplin şi a cerut Moscovei să dea dovadă de aceeaşi transparenţă ca şi Ucraina, potrivit Reuters.

UPDATE 19:00 Activele ruseşti şi ale oligarhilor ruşi reprezintă un "vas imens de aur"

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că activele ruseşti şi ale oligarhilor ruşi reprezintă un "vas imens de aur" care ar trebui folosit pentru reconstrucţia Ucrainei.

"Trebuie să ne asigurăm că infractorul plăteşte pentru reconstrucţie. Rusia ar trebui să plătească Ucrainei daunele de război, reparaţiile de război", a declarat Morawiecki marţi, la o conferinţă de la Berlin, în cadrul căreia se lucrează pentru a obţine sprijin internaţional în vederea finanţării reabilitării postbelice a Ucrainei.

El a mai spus că Europa a fost "într-o oarecare măsură, un tigru de hârtie" şi că este mult mai puternică decât Rusia.

UPDATE 18:00 Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să accelereze procesul de luare a deciziilor în legătură cu „campania militară” din Ucraina

Vorbind la prima reuniune a unui nou consiliu de coordonare pentru a gestiona activitatea guvernului rus pe „frontul intern”, Putin a declarat că este necesară o coordonare sporită a structurilor guvernamentale şi a regiunilor, potrivit Reuters.

UPDATE 17:20 Ucraina cere excluderea Rusiei din FIFA şi UEFA

Acest lucru a fost anunţat marţi de preşedintele Federaţiei de Fotbal a Ucrainei, Andriy Pavelko. El a spus că au fost deja trimise scrisori prin care se cer expulzarea Rusiei din UEFA (asociaţia europeană de fotbal) şi FIFA (cea globală).
 
Aşa a reacţionat Ucraina la raportul de ieri al vicepremierului Dmitri Cernîşenko către Vladimir Putin. Acolo, oficialul a spus că Rusia este pregătită să integreze cluburile din Crimeea şi teritoriile ocupate în structura sa de fotbal.
 
Echipele din Crimeea au încercat să facă acest lucru din 2014, dar FIFA a fost categoric împotrivă.
 
Acum, când fotbalul rus - ca majoritatea sporturilor - este sancţionat din cauza începerii războiului, autorităţile sunt gata să accepte în campionat echipe din Crimeea, Doneţk, Luhansk şi părţi din regiunile Herson şi Zaporojie.
 
Acum, calitatea de membru al Rusiei la FIFA şi UEFA este pur şi simplu îngheţată. Dacă se va produce includerea de noi cluburi, aceasta va însemna o întrerupere completă a relaţiilor Rusiei cu întreaga lume a fotbalului. 
 

UPDATE 17:00 FMI estimează că Ucraina va avea nevoie de trei-cinci miliarde de dolari pe lună în 2023 

Fondul Monetar Internaţional (FMI) colaborează cu Guvernul ucrainean pentru configurarea şi aplicarea politicilor macroeconomice, în reformele necesare viitoarei aderări la Uniunea Europeană, precum şi în proiecţiile financiare, a declarat Kristalina Georgieva, potrivit agenţiei Reuters.

UPDATE 16:50 Statele Unite ar putea livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate de tip HAWK 

 
Statele Unite analizează posibilitatea de a livra Ucrainei sisteme antiaeriene de tip HAWK, din stocurile militare americane, pentru a îmbunătăţi contracararea atacurilor ruse cu drone şi rachete de croazieră, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Reuters. 
Sistemele de interceptare HAWK sunt mai eficiente decât actualele echipamente Stinger, cu rază de acţiune mai mică, livrate deja de Statele Unite Ucrainei în contextul invaziei militare ruse.
 
Conform oficialilor citaţi, Administraţia Joseph Biden intenţionează să recurgă la Autoritatea prezidenţială pentru a livra Ucrainei sisteme HAWK prin procedură rapidă.
 
Sistemele antiaeriene HAWK se bazează pe tehnologie din perioada Războiului din Vietnam, dar au fost modernizate în mai multe rânduri. Aceste sisteme sunt predecesorul bateriilor antibalistice Patriot, produse de grupul Raytheon Technologies, dar pe care Washingtonul refuză să le ofere Ucrainei. 
 

UPDATE 16:30 Preşedintele Germanei Frank-Walter Steinmeier, care a sosit astăzi în Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului, a petrecut o oră şi jumătate într-un adăpost antiaerian

 
În Koryukovka, regiunea Cernihiv, în timpul vizitei lui Steinmeier a fost anunţată o alertă aeriană. A fost forţat să coboare la adăpostul antibombe, ca şi alţi rezidenţi. Discuţia cu populaţia civilă trebuia continuată la subsol, noteazăSPIEGEL.
 
Steinmeier este programat să se întoarcă astăzi la Kiev pentru o întâlnire cu Volodymyr Zelensky. În prezent, nu este clar dacă aceste planuri vor fi afectate de raidul aerian, scrie Spiegel.
 
În prealabil, călătoria preşedintelui Germaniei în Ucraina nu a fost raportată.
 
Steinmeier are o relaţie dificilă cu preşedintele Volodymyr Zelensky, mulţi din Ucraina îl considerau un politician pro-rus, iar în urmă cu câteva luni chiar i s-a dat să înţeleagă că nu voiau să-l vadă la Kiev. 
 

UPDATE 15:45 Forţele ucrainene şi-au continuat marţi înaintarea împotriva armatei ruse în regiunea Herson de sud, au împins mercenarii ruşi din Bakhmut în estul Doneţk şi au câştigat un nou avânt la Lugansk, unde au ocupat o autostradă cheie între oraşele Kreminna şi Svatove

 
Într-o zi de lupte grele şi evoluţii rapide în mai multe zone de luptă, ucrainenii au părut să-şi extindă succesul recent în recucerirea teritoriilor ocupate şi în împingerea trupelor Moscovei în retragere în zonele despre care preşedintele rus Vladimir Putin a pretins că aparţin acum Rusiei. 
 

UPDATE 15:00 Zelenski a cerut UE 38 de miliarde de dolari pentru 2023

 
Până acum, ţara nu a primit „un ban” din programul de recuperare rapidă. Preşedintele ucrainean le-a cerut liderilor UE să acopere un deficit bugetar de 38 de miliarde de dolari în 2023. Volodymyr Zelenskyy a făcut această declaraţie la deschiderea unei conferinţe despre restaurarea Ucrainei la Berlin. „La aceeaşi conferinţă, trebuie să luăm o decizie privind asistenţa pentru acoperirea deficitului bugetar de anul viitor pentru Ucraina”, a spus Volodymyr Zelenskyy, vorbind printr-un link video (citat de Reuters). „Este o sumă foarte importantă de bani, un deficit de 38 de miliarde de dolari”, a adăugat el.
 
Totodată, el le-a reproşat şefilor sindicatului faptul că Ucraina nu a primit încă „un cent” pentru implementarea planului de refacere rapidă a ţării. A fost evaluat la 17 miliarde de dolari.
 
Ministrul de Finanţe al Ucrainei, Serhiy Marchenko, a estimat deficitul bugetar lunar al Ucrainei în 2022, după izbucnirea ostilităţilor, la 5 miliarde de dolari.
 
La 12 septembrie, prim-ministrul Ucrainei Denys Shmygal a anunţat planurile de a reduce deficitul bugetului de stat de la 5 miliarde de dolari la 3 miliarde de dolari pe lună. până în 2023. El a spus că în 2022 asistenţa internaţională a acoperit până la 40% din cheltuielile bugetare. Potrivit proiectului de buget de stat al Ucrainei pentru 2023, jumătate din fonduri vor fi destinate securităţii şi apărării. 
 
 

UPDATE 14:50 Ministerul rus al Apărării susţine că forţele sale au respins atacurile ucrainene în sudul regiunii Kherson şi în estul regiunii Luhansk din Ucraina

 
Oficialii instalaţi de Rusia în Kherson evacuează în prezent zeci de mii de civili spre est, peste râul Nipru, în faţa unei contraofensive ucrainene.
 
Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă.
 

UPDATE 14:00  Solicitarea lui Macron ca Papa Francisc să-i sune pe Putin şi Biden a atras o reacţie mixtă din partea Moscovei

 
Kremlinul a declarat că, dacă acest lucru a fost făcut de dragul căutării unor posibile soluţii la conflictul din Ucraina, ar putea fi evaluat pozitiv. Cu toate acestea, nu s-a spus nimic despre apelul către Zelensky pentru a trata refuzul acestuia de a negocia cu Rusia. 
 
"Suntem gata să discutăm toate acestea cu americanii, francezii şi cu suveranul pontif. Rusia este deschisă la toate contactele", a reamintit Peskov. 
 
 

UPDATE 13:30 Experţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomica (AIEA) sunt aşteptaţi să sosească în curând în Ucraina pentru a inspecta două facilităţi nucleare

Delegaţia o să clarifice faptul că Ucraina nu are „bombe murdare” şi nici nu intenţionează să dezvolte aşa ceva, anunţă Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei 

 
UPDATW 13:00 Peste noapte, aproximativ şapte explozii s-au auzit în satul Svitlodolynske din districtul Melitopol 

UPDATE 12:30 Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a vorbit despre necesitatea de a ajuta Ucraina în reconstrucţia sa, în special în ceea ce priveşte aderarea ţării la Uniunea Europeană

 

 

UPDATE 12:00 15 lovituri ruseşti în ultima zi: şapte persoane ucise în regiunea Doneţk

Şapte civili au fost ucişi şi trei au fost răniţi după 15 lovituri ruseşti asupra a opt aşezări din regiunea Doneţk în ultima zi, au anunţat autorităţile.
 
Associated Press relatează că atacurile au avut loc în timp ce forţele ruseşti şi-au intensificat ofensiva asupra oraşelor Bakhmut şi Avdiivka, situate strategic în Donbas, inima industrială a Ucrainei. Poliţia naţională ucraineană a declarat că loviturile au distrus 19 clădiri rezidenţiale şi o linie electrică.

 

UPDATE 11:00 Preşedintele german vizitează Ucraina pentru prima dată de la invazia Rusiei

 
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marţi în Ucraina pentru prima vizită după invazia Rusiei, aceasta fiind prima sa deplasare în această ţară de la începutul războiului, potrivit CNN.
 
Purtătorul de cuvânt al lui Steinmeier, Cerstin Gammelin, a transmis pe Twitter că preşedintele a „sosit în Ucraina cu un dublu mesaj”.
 
„Mesajul meu pentru poporul ucrainean este: Vă puteţi baza pe Germania! Vom continua să sprijinim Ucraina: militar, politic, financiar şi umanitar”, a declarat preşedintele, citat de AFP. „Să nu uităm niciodată ce înseamnă acest război pentru oamenii de aici! Cu toate greutăţile pe care războiul le aduce şi pentru noi, în Germania, să privim pentru un moment prin ochii ucrainenilor”.
 
Aceasta este prima vizită a lui Steinmeier în Ucraina, de la începutul războiului, după două încercări eşuate, mai întâi în aprilie, când nu a fost invitat din cauza legăturilor sale cu Rusia şi apoi săptămâna trecută, când călătoria sa a fost anulată din motive de securitate.
 
 

UPDATE 10:00 Bombe ruseşti pe Nikopol, noaptea

Forţele ruse au bombardat aseară districtul Nikopol, în regiunea Dnipropetrovsk (sud), potrivit şeful administraţiei militare regionale, Valentin Reznichenko, relatează Telegram, potrivit Ukrinform. „Au folosit Grad Mlrs (sisteme de rachete cu lansare multiplă), artilerie grea şi drone kamikaze. Trei comunităţi - Nikopol, Marhanets şi Myrove - au intrat sub focul inamicului”, a scris Reznichenko. Potrivit informaţiilor preliminare, nu sunt răniţi sau victime, dar au fost avariate case, maşini şi o reţea de apă. În alte zone ale regiunii s-au auzit sirene antiaeriene toată noaptea, dar nu au fost atacuri.

UPDATE 09:50 Serviciile britanice: Rusia nu reuşeşte să menţină superioritatea aeriană

„Rusia încă nu este în măsură să menţină o superioritate aeriană adecvată pentru a asigura în mod fiabil un sprijin aerian apropiat eficient lângă linia frontului, iar muniţia sa de artilerie se epuizează”. Acesta este ceea ce susţine serviciile de informaţii britanice în actualizarea sa despre războiul din Ucraina, subliniind că „comandantii ruşi probabil recurg din ce în ce mai mult la misiuni de atac cu risc ridicat cu elicoptere, fiind una dintre puţinele opţiuni disponibile pentru a oferi sprijin strâns trupelor. în luptă”. . Printre altele, serviciile de informaţii amintesc că Rusia a pierdut până acum „cel puţin 23 de elicoptere de atac Ka-52 Hokum”, egal cu 25% din cele 90 de avioane Ka-52 ale Forţelor Aeriene Ruse aflate în serviciu şi aproape jumătate din pierderile totale ale elicoptere în războiul din Ucraina

UPDATE 09:30 AIEA: doi inspectori în incinta uzinei Zaporojie

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, va trimite în următoarele zile inspectori la două centrale ucrainene pentru a „identifica orice activităţi şi materiale nucleare nedeclarate”, transmite Ukrinform. Şeful AIEA a subliniat că agenţia a inspectat una dintre aceste locaţii în urmă cu o lună (centrala Zaporojie), subliniind că „nu au fost găsite active sau materiale nucleare nedeclarate”. Ieri, ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba i-a cerut lui Grossi să trimită experţi la centralele nucleare ale ţării, pentru a respinge afirmaţiile Rusiei că Ucraina intenţionează să folosească o „bombă murdară”. 

UPDATE 08:20 Zelenski: Dacă Moscova a decis să folosească bomba atomică, o va face

„Dacă Rusia a decis să folosească bomba atomică, o va face, indiferent de ce se întâmplă pe câmpul de luptă. De aici şi importanţa presiunilor comunităţii internaţionale”, a spus preşedintele ucrainean Volodimyr Zelenski într-un interviu acordat oentru „Corriere della Sera”. „La urma urmei, nu putem condiţiona dreptul de a ne apăra pământul de ameninţarea nucleară. Un şantaj inacceptabil. Dacă ar fi aşa, mâine Rusia ar putea ameninţa întreaga lume şi ar putea avansa în Occident, ar putea cuceri, de exemplu, ţările baltice, pentru a reconstrui vechea URSS”.

UPDATE 09:00 Excalibur bagă frica în ruşi

UPDATE 08:00 Kuleba a discutat cu Blinken

Ministrul ucrainean de externe, Dmtro Kuleba, a făcut cunoscut pe Twitter că a avut o discuţie „detaliată şi sinceră” cu secretarul de stat american Anthony Blinken „cu privire la modalităţile de a pune capăt şantajului nuclear al Rusiei”. „Suntem recunoscători pentru afirmarea sprijinului neclintit al Statelor Unite, indiferent de circumstanţe. Solidaritatea euro-atlantică cu Ucraina este esenţială. Ne-am concentrat, de asemenea, pe livrările de apărare antiaeriană şi muniţie”, a adăugat Kuleba.

UPDATE 07:00 Rusia: Utilizarea bombelor murdare, parte din terorismul nuclear de la Kiev

Rusia intenţionează să ridice astăzi acuzaţia la Consiliul de Securitate al ONU că Ucraina plănuieşte un atac cu „bombe murdare” şi l-a îndemnat pe secretarul general Guterres să facă tot posibilul pentru a „preveni producerea acestei crime odioase”. „Vom considera folosirea bombelor murdare de către regimul de la Kiev ca un act de terorism nuclear”, a scris ambasadorul Moscovei la ONU, Vassily Nebenzia, într-o scrisoare către Guterres şi Consiliul de Securitate.

UPDATE 06:00 Moscova: Nu avem nicio intenţie să folosim arme nucleare

„Pe fondul campaniei de propagandă anti-rusă desfăşurată de ţările occidentale, dorim să subliniem că Federaţia Rusă nu a intenţionat şi nu intenţionează să folosească arme nucleare în Ucraina. Nici conducerea ţării noastre şi nici Ministerul Apărării nu au vorbit despre posibilitatea utilizării acestor arme”, a scris, într-o scrisoare, Reprezentantul Permanent al Moscovei la ONU, Vasily Nebenzia, către secretarul general Antonio Guterres. Ria Novosti relatează, precizând că a putut vedea documentul oficial,

UPDATE 05:00 30 de deputaţi democraţi îi scriu lui Biden

Mai mulţi membri liberali ai Camerei i-au cerut preşedintelui american Joe Biden să schimbe cursul strategiei sale pentru Ucraina şi să urmărească diplomaţia directă cu Rusia, pentru a pune capăt conflictului. CNN precizează că, în scrisoare, cei 30 de semnatari au lăudat eforturile lui Biden de a sprijini Ucraina evitând implicarea directă a SUA pe teren, dar sugerează o încercare mai energică de a pune capăt războiului prin diplomaţie, spunând că este necesar să se prevină un conflict lung şi obositor.

UPDATE 04:00 SUA: Vom sprijini Ucraina, dar nu vom intra în război

Statele Unite vor sprijini Ucraina, dar nu vor intra în război. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a reiterat acest lucru. „Vom fi alături de Ucraina”, dar, aşa cum a spus în repetate rânduri preşedintele Joe Biden, Statele Unite „nu vor intra în război. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să oferim sprijin „pentru ca Kievul să poată sta la o eventuală masă de negocieri într-o poziţie de forţă. „Nu există nicio schimbare în poziţia americană - a adăugat Price -. Preşedintele a fost clar: nu vom intra şi nu vom încerca să intrăm în război cu Rusia”.

UPDATE 03:00 Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la bomba murdară

Rusia a cerut Consiliului de Securitate al ONU să abordeze astăzi problema „bombei murdare” pe care Kievul se pregăteşte să o folosească ca „provocare” în conflictul din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de o sursă pentru Tass. Anterior, reprezentantul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat presei: „Această informaţie continuă să vină, vrem să o furnizăm, ne aşteptăm ca secretarul general să se ocupe de ea.

UPDATE 02:00 Moscova: Respingem acuzaţiile privind furnizarea de drone iraniene

„Încă o dată, respingem categoric invenţiile absolut lipsite de temei ale ţărilor occidentale cu privire la presupusele livrări de drone iraniene către Rusia, cu încălcarea Rezoluţiei 2231 a Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Konstantin Vorontsov, director adjunct al Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul Armelor al Ministerului de Externe al Rusiei, potrivit Ria Novosti.

UPDATE 01:00 SUA: vor exista consecinţe asupra Rusiei folosind bombe murdare

Vor exista consecinţe dacă Rusia va folosi „bomba murdară” sau orice altă armă nucleară. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a spus, subliniind că războiul din Ucraina se va încheia doar prin diplomaţie, dar aceasta necesită ca ambele părţi să fie „gata” să se angajeze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici