Reacţia fulger a UE faţă de situaţia din Marea Britanie: Clarificări urgente privind derularea Brexit, având în vedere termenul scurt de câteva ore

Comisia Europeană a cerut, sâmbătă după-amiază, Guvernului Marii Britanii să ofere urgent clarificări privind procedura retragerii ţării din Blocul comunitar, în contextul în care premierul Boris Johnson este obligat să solicite amânarea Brexit.

3923 afișări
Imaginea articolului Reacţia fulger a UE faţă de situaţia din Marea Britanie: Clarificări urgente privind derularea Brexit, având în vedere termenul scurt de câteva ore

Uniunea Europeană aşteaptă clarificări urgente din partea Marii Britanii privind derularea Brexit-2-

"Comisia Europeană a luat act de votul de astăzi al Camerei Comunelor privind aşa-numitul Amendament Letwin, care a condus la situaţia de a nu mai avea loc astăzi votul asupra Acordului Brexit. Guvernul Marii Britanii trebuie să ne informeze cât mai curând posibil în legătură cu următorii paşi în procedura Brexit”

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat.

Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni, iar premierul Boris Johnson este obligat ca până cel târziu sâmbătă la ora 23.00 (24.00, ora Bruxellesului, duminică 1.00, ora României) să formuleze o solicitare oficială privind amânarea retragerii Marii Britanii din UE. Boris Johnson insistă că Brexitul se va produce pe 31 octombrie.

Taguri:
ue,
m.britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici