Regele Charles a fost proclamat monarh al Australiei şi Noii Zeelande

Regele Charles a fost proclamat oficial şef de stat atât al Australiei, cât şi al Noii Zeelande, în cadrul unor ceremonii care au avut loc duminică în capitalele acestor ţări, anunţă Reuters.

1857 afișări
Imaginea articolului Regele Charles a fost proclamat monarh al Australiei şi Noii Zeelande

În Noua Zeelandă, proclamarea lui Charles ca monarh a avut loc în parlamentul din Wellington.

Luând cuvântul de pe treptele parlamentului, premierul Jacinda Ardern a declarat că, în urma morţii reginei, Noua Zeelandă a intrat într-o perioadă de schimbare.

"Regele Charles ... a demonstrat în mod constant grija sa profundă pentru naţiunea noastră", a spus ea. "Această relaţie este profund apreciată de poporul nostru. Nu am nicio îndoială că se va aprofunda".

În Australia, guvernatorul general David Hurley, reprezentantul monarhului britanic în Australia, l-a proclamat pe Regele Charles ca şef de stat la Casa Parlamentului din Canberra. Proclamarea a fost marcată de 21 de salve de tun.

Monarhul britanic este şef de stat în Australia, precum şi în Noua Zeelandă, printre cele 14 regate din afara Regatului Unit.

Anterior, premierul australian Anthony Albanese a anunţat zi de doliu naţional pentru regină, pe 22 septembrie.

Albanese a declarat că va călători la Londra joi, va participa la funeraliile reginei pe 19 septembrie, apoi se va întoarce în Australia pe 21 septembrie.

Albanese a declarat că Australia s-a oferit să transporte 10 dintre omologii săi din insulele din Pacific şi demnitari din Noua Zeelandă în Marea Britanie pentru funeraliile reginei.

În semn de respect, drapelele naţionale din Australia sunt în bernă, parlamentul a fost suspendat, iar un portret gigantic al reginei a fost afişat pe Opera din Sydney.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici