Relansarea turismului. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiştii vaccinaţi din Israel

România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiştii vaccinaţi din Israel, întrucât dacă se fac de pe acum demersuri, sunt şanse de peste 90% ca zborurile charter cu turişti israelieni pentru litoralul românesc să revină în iulie 2021.

993 afișări
Imaginea articolului Relansarea turismului. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiştii vaccinaţi din Israel

Redeschiderea turismului. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turiştii vaccinaţi din Israel

Declaraţia aparţine omului de turism româno-israelian Meidan Butnaru, care a adus, până acum, peste 200.000 de turişti israelieni, dar şi din alte ţări, în România.

Acesta consideră că o prioritate pe partea de turism de incoming pentru noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este să ţină cont de paşaportul verde pentru cei care aleg să se vaccineze anti-COVID.

Israelul are cei mai mulţi cetăţeni vaccinaţi din lume ca pondere din populaţie – aproape 2 milioane până în prezent.

Meidan Butnaru susţine că cei peste 200.000 de turişti pe care i-a adus în România au cheltuit peste 180 de milioane de dolari.

Un turist israelian cheltuieşte în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopţi. În concluzie, fiecare israelian cheltuieşte în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 de vizitatori israelieni care au ales România în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiştii din această ţară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

„Este vital pentru România să reatragă, cât mai repede, turiştii din Israel. România ar trebui să aibă un interes strategic de a primi turişti din Israel care au paşaportul verde, deci cei care s-au vaccinat anti-COVID. Această măsură ar ajuta enorm industria hotelieră din Bucureşti, dar şi din toată România, care a fost grav afectată în ultimul an. Toată Europa se va lupta pentru turiştii israelieni, care se află în top la capitolul incoming pentru mai multe ţări. Consider că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului ar trebui să lanseze cât mai curând o campanie care să anunţe primirea turiştilor israelieni care s-au vaccinat, fără impunerea carantinei”, subliniază Meidan Butnaru.

În plus, dacă se fac aceste demersuri încă de acum, sunt şanse de peste 90% ca zborurile charter cu turişti israelieni pentru litoralul românesc să revină chiar din iulie anul acesta.

Meidan Butnaru consideră că este nevoie un plan serios de redresare a turismului precum şi de acordarea cât mai rapidă a ajutorului pentru industria hotelieră, mai ales pentru structurile de cazare din oraşele de city break sau business cum sunt Bucureşti, Cluj, Timişoara, Oradea şi altele, care au fost grav afectate. O parte dintre hotelieri încă aşteaptă în mare parte sprijinul promis.

Până pe 21 martie, data preconizată de finalizare a campaniei de vaccinare din Israel, va fi vaccinată toată populaţia care îşi doreşte, fiind estimate 4-5 milioane de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici