Restaurarea catedralei Notre Dame se va relua după ce lucrările de consolidare vor fi terminate

  • Restaurarea catedralei Notre Dame este programată să înceapă la doi ani de la incendiul devastator
  • Inginerii au consolidat structura de rezistenţă a clădirii istorice
  • Catedrala datează din secolul al XII-lea, fiind un monument simbol pentru istoria Franţei
277 afișări
Imaginea articolului Restaurarea catedralei Notre Dame se va relua după ce lucrările de consolidare vor fi terminate

Sursa foto: Mediafaxfoto

Lucrările de consolidare ale catedralei Notre Dame din Paris au fost finalizate, ceea ce permite începerea următoarei etape şi anume faza de restaurare, la doi ani distanţă după ce monumentul istoric a fost distrus de un incendiu devastator.

Catedrala datează din secolul al XII-lea şi este un monument simbol pentru istoria Franţei. Emmanuel Macron a promis credincioşilor că până în 2024 lucrările vor fi terminate.

Restaurarea va fi reprodusă în cel mai mic detaliu pentru a reda monumentului istoric forma de dinainte de incendiu. Inclusiv turla din lemn de 96 de metri care a fost distrusă complet va fi recreată fidel după ce veche, relatează The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici