Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată din cauza unui atac cibernetic

  • Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată, marţi, ca urmare a unui posibil atac cibernetic
  • Atacul pare să fi vizat sistemul de acordare a subvenţiilor la carburanţi
552 afișări
Imaginea articolului Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată din cauza unui atac cibernetic
Reţeaua staţiilor de carburanţi din Iran este paralizată, marţi, ca urmare a unui posibil atac cibernetic care a vizat sistemul informatic centralizat, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.
 
Atacul pare să fi vizat sistemul de acordare a subvenţiilor la carburanţi, astfel că întreaga reţea a staţiilor de alimentare este blocată, formându-se coloane de maşini care aşteaptă să alimenteze.
 
Conform agenţiei semioficiale ISNA, este vorba de un incident informatic care are numele de cod "atac cibernetic 64411".
 
Oficiali din cadrul Ministerului iranian al Petrolului participă la o reuniune de urgenţă pentru soluţionarea problemelor tehnice.
 
Atacul cibernetic nu a fost revendicat, dar codul utilizat este similar cu cel apărut în cursul unui atac informatic produs în iulie, care a perturbat sistemul feroviar din Iran.
 
Iranul se confruntă frecvent cu atacuri cibernetice. În 2010, Iranul a depistat un atac cu virusul Stuxnet care a afectat centralele nucleare, incidentul fiind atribuit Israelului şi Statelor Unite. După acest atac, Administraţia de la Teheran a deconectat de la Internet cea mai mare parte a reţelelor utilizate de instituţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici