Revoltă în Suedia. Trei persoane au fost rănite

  • Arderea Coranului a provocat un val de revoltă faţă de autorităţile suedeze
  • Protestatarii au atacat poliţia înaintea demonstraţiilor planificate
  • Premierul suedez Magdalena Andersson a condamnat violenţa
2268 afișări
Imaginea articolului Revoltă în Suedia. Trei persoane au fost rănite

Sursa foto: Profimedia

Violenţele au început de joi după o demonstraţie organizată de Rasmus Paludan, liderul partidului politic danez de extremă dreaptă Hard Line. Paludan, care a avut permisiunea pentru o serie de demonstraţii în toată Suedia în weekendul de Paşte, este cunoscut pentru arderea Coranului.

Gestul ofensator făcut de Paludan a declanşat revolte în mai multe oraşe suedeze.

Poliţia şi protestatarii au fost implicaţi în ciocniri grave în ultimele zile, unde mai mulţi poliţişti au fost răniţi şi mai multe vehicule au fost incendiate.

Trei persoane din oraşul suedez Norrkoping au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma confruntărilor de duminică. În unele locuri, protestatarii au atacat poliţia înaintea demonstraţiilor planificate de extrema dreaptă.

"Trei persoane par să fi fost lovite de ricoşeuri şi sunt acum îngrijite la spital. Cei trei răniţi sunt arestaţi sub suspiciunea de crimă", a declarat poliţia într-un comunicat online, adăugând că niciuna dintre răni nu pune viaţa în pericol.

Premierul suedez Magdalena Andersson a condamnat violenţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici