România şi Turcia au semnat un protocol comercial: Bucureştiul este o poartă spre Balcani şi spre Europa

România şi Turcia au semnat, vineri, un protocol al Comisiei Comune pentru Relaţii Economice şi Comerciale, anunţă ministrul turc al Comerţului, Ruhsar Pekcan, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

1009 afișări
Imaginea articolului România şi Turcia au semnat un protocol comercial: Bucureştiul este o poartă spre Balcani şi spre Europa

România şi Turcia au semnat un protocol comercial

Comisia româno-turcă pentru Relaţii Economice şi Comerciale are rolul îmbunătăţirii relaţiilor comerciale bilaterale, a declarat Ruhsar Pekcan cu ocazia Forumului de Afaceri şi Investiţii Turcia-România, organizat la Istanbul de Consiliul turc pentru Relaţii Economice Externe.

"Am introdus în protocolul Comisiei Comune pentru Relaţii Economice şi Comerciale domenii suplimentare precum investiţiile, relaţiile bilaterale, comerţul, cooperarea industrială, colaborarea cu ţări terţe, relaţiile cu Uniunea Europeană, tehnologia, cooperarea în sectorul privat, turismul şi energia", a explicat Ruhsar Pekcan.

România este pentru Turcia o poartă spre Balcani şi spre Europa, iar Turcia este pentru România o poartă spre Orientul Mijlociu, Africa şi Caucaz, a subliniat ministrul turc al Comerţului.

Nail Olpak, preşedintele Consiliului turc pentru Relaţii Economice Externe, a declarat că actualizarea reglementărilor vamale reprezintă o prioritate importantă pentru mediile de afaceri turce. "Aşteptăm susţinerea României în perioada următoare", a subliniat Nail Olpak.

Protocolul comercial a fost semnat de Ruhsar Pekcan cu Ştefan Radu Oprea, ministrul român pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici