România, susţinută de aliaţii NATO: Germania trimite avioane de vânătoare

Avioane ale Forţelor Aeriene germane vor participa la misiuni ale Alianţei Nord-Atlantice în România, în februarie şi martie, fiind vorba despre o operaţiune programată în cadrul unui calendar prin rotaţie, informează postul german RND.

14985 afișări
Imaginea articolului România, susţinută de aliaţii NATO: Germania trimite avioane de vânătoare

Germania trimite avioane de vânătoare în România

"Demonstrăm determinarea aliaţilor din cadrul NATO. Participăm cu trei avioane Eurofighter la misiunea NATO de intensificare a patrulelor aeriene în zona de sud, în România. Vom fi integraţi în contingentul Eurofighter italian, pentru securizarea spaţiuui aerian NATO", anunţă Forţele Aeriene germane, prin Twitter.

"Acest concept de interoperabilitate face posibilă consolidarea rapidă a apărării aeriene prin cheltuieli reduse şi cu personal limitat", subliniază Forţele Aeriene germane. Participarea Germaniei la aceste misiuni era programată de mult timp.

În contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică a decis intensificarea prezenţei militare în ţările est-europene membre NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici