Rupert Murdoch se pronunţă, pe Twitter, în favoarea independenţei Scoţiei

Magnatul de presă Rupert Murdoch şi-a declarat susţinerea pentru independenţa Scoţiei, pe contul său de Twitter, fiind salutat de premierul scoţian şi partizan al independenţei, Alex Salmond.

127 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch se pronunţă, pe Twitter, în favoarea independenţei Scoţiei

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Venit la Londra pentru lansarea Sun on Sunday, publicaţie menită să înlocuiască News of the World închisă din cauza scandalului telefoanelor ascultate, Murdoch şi-a exprimat susţinerea pe contul său de Twitter faţă de independenţa Scoţiei, considerând că "toată lumea va avea de câştigat".

Magnatul scrisese deja duminică, pe Twitter, că "Salmond este în mod evident cel mai sclipitor politican din Marea Britanie".

Alex Salmond, preşedintele Partidului Naţional Scoţian, câştigător categoric al alegerilor din mai 2011, a calificat aceste mesaje ca fiind "foarte interesante". "Suntem în mijlocul unei dezbateri despre independenţă atât în Scoţia, cât şi în străinătate, şi salut toate contribuţiile pe acest subiect, inclusiv pe cele ale lui Murdoch", a declarat Alex Salmond într-un comunicat.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat joi, la Edimburgh, că este "pregătit să lupte pentru a păstra Marea Britanie intactă", în timp ce liderii scoţieni fac presiune pentru organizarea în 2014 a unui referendum despre independenţa acestei regiuni semi-autonome.

Conform unor sondaje, doar o treime dintre scoţieni susţine momentan independenţa. Parlamentul scoţian are prerogative privind educaţia, sănătatea, mediul şi justiţia. Problemele privind diplomaţia, energia şi apărarea sunt de competenţa Londrei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici