Ruşii au scos la înaintare Terminatorul, super-tancul „de neoprit”

Este vorba despre un tanc, din care mai există puţine exemplare, echipat cu un tun dublu de 30 mm, o mitralieră şi un sistem de lansare de rachete.

41873 afișări
Imaginea articolului Ruşii au scos la înaintare Terminatorul, super-tancul „de neoprit”

Ruşi au dat drumul la Terminator, super-tancul „de neoprit”

Zona Popasna, estul Ucrainei. Aici, ruşii îşi accentuează presiunea şi, din acest motiv, au lansat unităţi mai agresive pe teren. Rapoartele subliniază prezenţa comando-urilor care operează sub acoperirea artileriei, raiduri frecvente de noapte.

Statul Major a dislocat şi temutul Terminator, vehicul prezent în câteva exemplare. Este un vehicul blindat echipat cu un tun dublu de 30 mm, o mitraliera si un sistem de lansator de rachete. De la 3 la 5 membri ai echipajului, depinde de versiune. După cum sugerează şi numele, ar trebui să asigure un volum intens de foc.

Decizia de a-l folosi se datorează a două aspecte. Primul este necesitatea de a avea mai multe resurse în lupta împotriva infanteriei ucrainene, în special a echipelor antitanc, care s-au dovedit a fi destul de eficiente. Al doilea are legătură cu faptul că Moscova testează cele mai recente produse ale industriei sale de război şi le „arată”.

Şi vorbind despre Siria, The Guardian scrie că ruşii ar fi adus 50 de experţi în explozibili de la Damasc, tehnicieni care construiseră bombele de butoaie aruncate asupra oraşelor şi satelor rebelei.

Cu toate acestea, nu este clar care este contribuţia lor având în vedere diferenţele. Acelaşi ziar vorbise despre mobilizarea a câteva sute de mercenari arabi, prezenţă însă niciodată confirmată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici