Rusia acuză BBC News de nereguli/ Reacţia BBC

Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia susţine că a găsit unele nereguli în urma unui audit efectuat la compania care transmite în Rusia programele organismului media britanic BBC World News, a declarat un reprezentant al autorităţilor ruse, potrivit agenţiei Tass.

453 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză BBC News de nereguli/ Reacţia BBC

Rusia acuză BBC News de nereguli

"Am efectuat un audit neprogramat la British Television, care difuzează BBC World News în Federaţia Rusă. Anumite încălcări au fost observate. Acum evaluăm statutul procedural al acestor încălcări", a declarat un oficial rus, precizând că autorităţile vor anunţa ulterior ce măsuri vor lua.

Pe 21 decembrie 2018, Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia a comunicat că va declanşa o anchetă în legătură cu posibile încălcări ale legislaţiei ruse comise de BBC News, după ce autoritatea britanică în domeniul audiovizual a acuzat postul RT TV (Russia Today) de încălcarea regulilor privind imparţialitatea.

În ianuarie, Autoritatea pentru Comunicaţii a anunţat că anchetează difuzarea de către filiala din Rusia a postului britanic BBC a unor discursuri ale lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, relatează cotidianul The Moscow Times.

BBC News susţine că respectă prevederile legislaţiei din Rusia

Organizaţia media BBC News afirmă că respectă legislaţia rusă în domeniul audiovizual, după ce Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia a anunţat că a descoperit nereguli la filiala din această ţară a British Broadcasting Corporation (BBC), informează agenţia de ştiri Tass.

"Ca difuzor global, BBC respectă în totalitate legislaţia şi reglementările fiecărei ţări unde activează, inclusiv Rusia", a declarat un reprezentant al postului BBC News.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici