Rusia ameninţă Bulgaria, înaintea vizitei şefului Pentagonului, să nu transfere armament Ucrainei

Administraţia Rusiei a transmis, joi, Bulgariei, înaintea vizitei secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, să evite furnizarea de armament Ucrainei, avertizând că vor fi afectate în mod durabil relaţiile bilaterale dintre Sofia şi Moscova.

34798 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă Bulgaria, înaintea vizitei şefului Pentagonului, să nu transfere armament Ucrainei

"Aş vrea să îi avertizez pe oficialii bulgari că furnizarea de armament şi muniţie, inclusiv de origine sovietică, naţionaliştilor ucraineni este improbabil să aducă optimism în dialogul bilateral, care oricum este deja deteriorat în acest moment", a declarat ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, conform agenţiei Associated Press.

Avertismentul intervine înaintea vizitei la Sofia a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin. Vizita oficialului american va fi o oportunitate pentru discuţii cu liderii bulgari despre posibila furnizare de asistenţă militară Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse.

Guvernul Bulgariei ezită să trimită armament Ucrainei, potrivit unor surse oficiale citate de presa de la Sofia. În schimb, Bulgaria oferă asistenţă umanitară Ucrainei şi a primit refugiaţi ucraineni, în principal de etnie bulgară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici