Rusia ar putea adopta sancţiuni suplimentare contra Ucrainei şi Republicii Moldova

Rusia avertizează că ar putea fi nevoită să introducă noi "măsuri de protecţie" în relaţia cu Ucraina şi Republica Moldova, în contextul semnării de către acestea a acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană.

679 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea adopta sancţiuni suplimentare contra Ucrainei şi Republicii Moldova

Rusia ar putea adopta sancţiuni suplimentare contra Ucrainei şi Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Moscova avertizează că va renunţa la consultările cu Kievul şi Uniunea Europeană dacă Ucraina va ratifica Acordul de asociere în forma actuală.

"Dacă Ucraina va ratifica Acordul în această formă, considerăm că nu mai suntem obligaţi să participăm la consultări şi vom lua măsuri unilaterale pentru protejarea intereselor economice", a declarat Aleksei Uliukaev, ministrul rus al Economiei, citat de AFP.

Reprezentanţi ai Uniunii Europene, Rusiei şi Ucrainei au lansat pe 11 iulie consultări pe tema Acordului de asociere pe care Kievul l-a semnat cu Bruxellesul.

Moscova a avertizat de mai multe ori atât Ucraina, cât şi Republica Moldova cu sancţiuni, iar miercuri premierul Dmitri Medvedev a reiterat avertismentele. "Vom fi nevoiţi să introducem măsuri de protecţie", a spus Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici