Rusia şi-a crescut valoarea rezervei de aur în timpul pandemiei

  • Rezerva Rusiei de aur şi monedă străină a atins 566 miliarde de dolari
  • Astfel Rusia a înregistrat în ultima lună o creştere cu 2,53 de miliarde de dolari
  • Datele au fost anunţate de Banca Centrală din Rusia.
569 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a crescut valoarea rezervei de aur în timpul pandemiei

Sursă foto: Profimedia

Potrivit datelelor oferite de Banca Centrală din Rusia rezerva de monedă străină a scăzut cu 0,8% în aprilie, dar valoarea rezervei de aur s-a apreciat cu 5.2% ajungând la 126 de miliarde de dolari.

Suma reprezentată de rezerve este cu 20% mai mare decât obiectivul setat în urmă cu câţiva ani.

În ultimii ani Rusia a scăzut din rezerva sa, treptat, dolarul şi l-a înlocuit cu alte monede străine sau cu aur. În 2017 rezeva, dacă echivalăm în dolari, a crescut cu 55 de miliarde, iar în 2018 şi 2019 a crescut cu 33 respectiv 86 de miliarde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici