MONITORUL APĂRĂRII | Rusia somează Israelul să înceteze bombardamentele în Siria

Administraţia Vladimir Putin a somat miercuri Guvernul Israelului, condus de premierul Benjamin Netanyahu, să înceteze raidurile aeriene în Siria, avertizând că încălcarea suveranităţii unei naţiuni intră în contradicţie cu reglementările internaţionale.

7665 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia somează Israelul să înceteze bombardamentele în Siria

Rusia somează Israelul să înceteze bombardamentele în Siria

"Practica bombardamentelor spontane pe teritoriul unui stat suveran, în cazul de faţă Siria, trebuie să înceteze", a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, referindu-se la recentele raiduri aeriene efectuate de Israel asupra unor poziţii militare iraniene de pe teritoriul sirian.

"Credem că întreţinerea ostilităţilor în regiune nu este în interesul pe termen lung al ţărilor din Orientul Mijlociu, nici măcar al Israelului. Trebuie să evităm transformarea Siriei, care a avut de suferit din cauza conflictului din ultimiii ani, într-o arenă de rezolvare a problemelor geopolitice", a subliniat Zaharova, citată de agenţia Tass.

Armata israeliană a efectuat sute de operaţiuni în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament spre mişcarea şiită Hezbollah. Armata siriană a doborât din greşeală un avion rus în încercarea de a ataca o aeronavă israeliană. Imediat după incident, Rusia a oferit Siriei sisteme antiaeriene S-300.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici