Salvatorii de la mina de aur din China, care s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână, au primit un mesaj scris de mână de la minerii prini sub dărâmături

  • Presa de stat chineză spune că 12 din 22 de muncitori blocaţi într-o mină de aur, săptămână trecută în urma unei explozii, sunt în viaţă.
  • Sute de persoane participă la misiunea de salvare.
  • Agenţia de ştiri Xinhua a declarat luni că o notă scrisă de mână a fost primită de salvatori printr-un puţ de salvare.
2194 afișări
Imaginea articolului Salvatorii de la mina de aur din China, care s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână, au primit un mesaj scris de mână de la minerii prini sub dărâmături

Salvatorii din mina de aur care s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână în China au primit un mesaj scris de mână de la minerii prinşi sub dărmături

În nota scrisă de mână se spunea că patru dintre muncitori sunt răniţi şi că starea celorlalţi se deteriora din cauza lipsei de aer proaspăt şi a a fluxului de apă, relatează AP.

Managerii operaţiunii au fost arestaţi după ce nu au raportat accidentul mai mult de o zi. Mina din Qixia, o jurisdicţie aflată sub oraşul Yantai din provincia Shandong, fusese în construcţie în momentul exploziei, care a avut loc pe 10 ianuarie.

Peste 300 de muncitori caută să elimine obstacolele în timp ce forează un nou puţ pentru a ajunge în camerele în care muncitorii au fost prinşi.

Industria minieră a Chinei are reputaţia în a limita cerinţele de siguranţă pe fondul cererii masive de cărbune şi minerale preţioase, deşi supravegherea sporită a redus frecvenţa accidentelor.

Două accidente în sud-vestul oraşului Chongqing anul trecut au ucis 39 de mineri, au determinat guvernul central să ordone o revizuire a măsurilor de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici