Scandal diplomatic între China şi Statele Unite. De ce s-au supărat oficialii de la Beijing

  • China atrage atenţia SUA pentru greşeala de a schimba statutul Taiwanului pe site-ul Departamentului de Stat
  • Oficialii de la Beijing acuză Washingtonul de manipulare politică
  • Autorităţile americane au spus că actualizarea nu reflectă o schimbare a politicii SUA legat de situaţia juridică a insulei
4578 afișări
Imaginea articolului Scandal diplomatic între China şi Statele Unite. De ce s-au supărat oficialii de la Beijing

Sursa foto: Profimedia

Ministerul de Externe al Chinei a criticat marţi Statele Unite pentru schimbarea statutului insulei Taiwan de pe site-ul web al Departamentului de Stat

Secţiunea de pe site-ul Departamentului de Stat despre relaţiile cu Taiwan a eliminat formularea despre recunoaşterea poziţiei Beijingului conform căreia Taiwan face parte din China.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat reporterilor că există o singură China, Taiwan aparţine Chinei şi că Republica Populară Chineză este singurul guvern legal care reprezintă întreaga ţară.

„Schimbarea de către Statele Unite a secţiunii cu privire la legăturile Taiwan-SUA este un act mărunt de ficţionalizare şi ciobire a principiului unei singure Chine. Acest tip de manipulare politică despre situaţia juridică a insulei este o încercare obraznică de a schimba status quo-ul în strâmtoarea Taiwan şi va stârni, inevitabil, discuţii aprinse”, a declarat Zhao.

Washingtonul a precizat că actualizarea nu reflectă o schimbare a politicii sale legate de Taiwan, relatează Reuters.

Guvernul Chinei consideră că insula guvernată democratic este un teritoriu chinez inviolabil, iar manipularea politică promovată de SUA nu va reuşi decât să creeze tensiuni în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici