Scandal la Casa Albă | Scrisoarea anonimă a unui oficial a stârnit furia preşedintelui Trump care somează ziarul care a publicat-o să-l "predea" pe autor

Cotidianul The New York Times a publicat miercuri o scrisoare anonimă trimisă de un oficial de rang înalt al Administraţiei Donald Trump, în care acesta vorbeşte despre „rezistenţa tăcută” din interiorul Administraţiei şi despre modul imprevizibil de conducere al preşedintelui american.

2523 afișări
Imaginea articolului Scandal la Casa Albă | Scrisoarea anonimă a unui oficial a stârnit furia preşedintelui Trump care somează ziarul care a publicat-o să-l "predea" pe autor

Scrisoare anonimă, scursă în presă, în care un oficial de la Casa Albă vorbeşte despre modul „impetuos, trivial şi ineficient” de conducere al preşedintelui Trump

Reacţia lui Donald Trump la scrisoarea anonimă a unui oficial, publicată în NY Times

Preşedintele american Donald Trump a reacţionat nervos la informaţiile cuprinse în scrisoarea anonimă a unui oficial de rang înalt din Administraţia sa, publicată de NY Times, numind editorialul „lipsit de curaj” şi publicaţia „frauduloasă”.

Donald Trump şi-a exprimat opinia faţă de scrisoare în cadrul unui eveniment public şi printr-un mesaj postat pe Twitter.

Acesta a numit articolul publicat de NY Times „un editorial lipsit de curaj”.

„Acest aşa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eşuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicaţia NY Times trebuie, din motive de securitate naţională, să o predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Iniţial, preşedintele american a postat un mesaj simplu, „TRĂDARE?”.

„Ei nu îl plac pe Donald Trump şi mie nu îmi place de ei deoarece sunt oameni lipsiţi de sinceritate”, a declarat preşedintele în cadrul unui eveniment public.

„Avem pe cineva în cadrul a ceea ce eu numesc eşuatul New York Times care vorbeşte despre cum face parte din rezistenţa din cadrul Administraţiei Trump- cu aşa ceva avem de-a face”, a adăugat Trump.

Consilierii prezidenţiali ai lui Donald Trump i-au spus că această persoană face parte din „cei care scurg informaţii” în presă în fiecare zi. Consilierii consideră că persoana care a scris scrisoarea este cineva care lucrează în Administraţie, dar nu în Casa Albă propriu-zis.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care critică scrisoarea anonimă şi autorul acesteia.

„Individul care se află în spatele scrisorii a ales să trădeze, în loc să susţină preşedintele ales al Statelor Unite. Acesta nu pune ţara pe primul loc, ci pe el însuşi, îşi pune ego-ul înainte de dorinţa americanilor. Acest laş ar trebui să facă lucrul corect şi să demisioneze”, a declarat Sanders.

Conform purtătorului de cuvânt, publicaţia a acţionat iresponsabil.

„Suntem dezamăgiţi, dar nu surprinşi de alegerea ziarului de a publica editorialul patetic şi nechibzuit. Publicaţia a atins o nouă limită de jos, şi ar trebui să îşi ceară scuze”, a adăugat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al publicaţiei New York Times a răspuns criticilor aduse.

„Suntem incredibil de mândri că am publicat acest articol, care adaugă o valoare semnificativă înţelegerii publicului asupra a ceea ce se întâmplă în Administraţia Trump, venit de la o persoană care prin poziţia sa cunoaşte ce se întâmplă”, a declarat Eileen Murphy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici