SCANDALUL VOLKSWAGEN: Ministrul german al Transporturilor merge în SUA pentru discuţii

Ministrul german al Traporturilor Alexander Dobrindt va merge luni la Washington pentru a discuta despre scandalul legat de emisiile automobilelor diesel ale Volkswagen cu omologul său american Anthony Foxx, relatează MarketWatch.

457 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL VOLKSWAGEN: Ministrul german al Transporturilor merge în SUA pentru discuţii

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Ministrul german al Transporturilor merge în SUA pentru discuţii (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Dobrindt se va mai întâlni şi cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, care investighează producătorul auto german pentru manipularea testelor pentru emisiile poluante.

Grupul Volkswagen este anchetat şi de Departamentul de Justiţie, pentru posibile fapte penale.

Conducerea Volkswagen a recunoscut în septembrie că 11 milioane de automobile diesel ale grupului au fost dotate cu un soft ilegal care reduce nivelul noxelor în timpul testelor. Producătorul auto va lansa la începutul anului viitor o campanie de rechemare în service a automobilelor implicate în scandal, pentru înlăturarea softului respectiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici