Scenariul „Crimson Contagion”: O simulare a pandemiei arată cât de slab pregătite sunt Statele Unite

  • În Statele Unite, coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la Chicago, iar 47 de zile mai târziu, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie, dar era prea târziu
  • 110 milioane de americani ar urma să se îmbolnăvească
  • Fapt care va duce la 7,7 milioane de persoane spitalizate şi 586,000 morţi, scrie New York Times.
4708 afișări
Imaginea articolului Scenariul „Crimson Contagion”: O simulare a pandemiei arată cât de slab pregătite sunt Statele Unite

Înainte de pandemie, SUA au ignorat o serie de avertismente ale experţilor

Scenariul de mai sus, denumit cod „Crimson Contagion” şi care imaginează o pandemie de gripă, a fost simulat de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al administraţiei Trump, într-o serie de exerciţii care au avut loc între ianuarie şi august.

Rezultatele tulburâtoare ale simulării - conţinea un draft de raport din octombrie 2019, care nu a fost transmis anterior - ar fi arătat cât de subfinanţat, subpregătit şi necoordonat va fi guvernul federal pentru o luptă pe viaţă sau pe moarte cu un virus pentru care nu există niciun tratament. .

Proiectul de raport, marcat „a nu fi dezvăluit”, a prezentat în detaliu cazuri repetate de „confuzie” în cadrul exerciţiului. Agenţiile federale şi-au bătut joc de persoanele responsabile pentru asta. Oficiali ai statului şi spitalele s-au străduit să-şi dea seama ce fel de echipamente se află în stocul de rezervă sau sunt disponibile. Oraşele şi statele şi-au parcurs propriile căi prin închiderea şcolilor.

Multe dintre consecinţele potenţial mortale ale eşecului de a aborda deficienţele sunt acum prezentate într-o manieră extrem de reală în toată ţara. Şi acesta a fost primul avertisment pentru liderii naţiunii. De trei ori în ultimii patru ani, guvernul SUA, în două administraţii, a înţeles în profunzime ceea ce ar însemna o pandemie, identificând deficienţele posibile şi, în unele cazuri, recomandând acţiuni specifice.

În 2016, administraţia Obama a elaborat un raport cuprinzător despre lecţiile învăţate de guvern în lupta împotriva Ebola. În ianuarie 2017, oficialii administraţiei Obama au efectuat un exerciţiu extins privind răspunsul la o pandemie pe care l-au înmânat viitorilor oficiali ai administraţiei Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici