Şefa FMI mizează pe Europa Centrală şi de Est. Regiunea va creşte într-un ritm mai rapid faţă de Europa de Vest

Economiile ţărilor din Europa Centrală şi de Est vor creşte într-un ritm mai rapid decât cele din Europa de Vest în următorii câţiva ani, a declarat joi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, citată de Reuters.

1371 afișări
Imaginea articolului Şefa FMI mizează pe Europa Centrală şi de Est. Regiunea va creşte într-un ritm mai rapid faţă de Europa de Vest

Şefa FMI mizează pe Europa Centrală şi de Est. Regiunea va creşte într-un ritm mai rapid faţă de Europa de Vest

Georgieva a declarat la summitul Iniţiativei celor trei mări, care reuneşte 12 state membre ale Uniunii Europene care se află în principal în Europa centrală şi de est şi în ţările baltice, că PIB-ul combinat al ţărilor ar trebui în acest an să revină la nivelul atins înainte de pandemia COVID-19 .

"Ne aşteptăm ca anul 2021 să fie momentul în care regiunea va atinge nivelul de PIB din 2019, înaintea multor alţii din lume", a spus ea în capitala Bulgariei, Sofia.

Iniţiativa celor trei mări îşi ia numele din cele trei mări care mărginesc regiunea - Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră şi grupează Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Summitul anual are ca scop consolidarea legăturilor economice, energetice, de transport şi digitale.

Georgieva a spus că economiile ţărilor din grup au scăzut anul trecut cu aproximativ 4% în medie - aproximativ jumătate din rezultatele din Europa de Vest - în timpul pandemiei.

Ea a spus că se aştepta la o creştere economică anuală cu aproximativ 1,2% mai mare în ţările din Iniţiativa celor trei mări decât la vecinii din vest, până în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici