Şeful OMS: ”Cei mai săraci şi mai vulnerabili riscă să fie călcaţi în picioare în goana după vaccinul împotriva Covid-19”

  • Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Cei mai săraci şi mai vulnerabili riscă să fie călcaţi în picioare în goana pentru vaccinuri.”
  • OMS a instituit un mecanism numit ACT-Accelerator care ar trebui să permită distribuirea echitabilă a vaccinurilor, testelor şi altor tratamente posibile.
  • Liderii G20 au promis duminică să „facă orice efort” pentru a garanta accesul echitabil la vaccinurile împotriva Covid-19 pentru toate ţările.
748 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS: ”Cei mai săraci şi mai vulnerabili riscă să fie călcaţi în picioare în goana după vaccinul împotriva Covid-19”

Profimedia

„Cei mai săraci şi mai vulnerabili riscă să fie călcaţi în picioare în goana pentru vaccinuri,” a avertizat şeful OMS luni, 23 noiembrie, chiar în ziua în care AstraZeneca, dezvoltatorul celui de-al treilea vaccin împotriva Covid-19, a anunţat rezultate preliminare promiţătoare.
 
„Cu cele mai recente rezultate pozitive ale studiilor clinice ale vaccinurilor, luminiţa de la capătul tunelului este acum mai strălucitoare. Există speranţa reală că vaccinurile combinate cu alte măsuri dovedite de sănătate publică vor ajuta la încetarea pandemiei,” a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Le Figaro. 
 
După Pfizer-BioNTech şi Moderna, luni a fost rândul companiei AstraZeneca-Oxford să publice rezultatele preliminare ale vaccinului său, care se află în faza III a studiilor pe oameni. Acesta s-a dovedit a avea o eficienţă între 70 şi 90%, în funcţie de modul în care este administrat. Primele două au arătat o eficacienţă de 95%, conform rezultatelor preliminare.
 
Atuul vaccinului dezvoltat de AstraZeneca-Oxford este că poate fi păstrat la temperaturi de câteva grade, în timp ce celelalte două necesită temperaturi foarte scăzute. Rusia şi China efectuează, de asemenea, studii pentru fiecare vaccin dezvoltat la nivel naţional.
 
Pentru a împiedica cele mai bogate ţări să cumpere toate dozele de vaccinuri care în primele luni vor fi disponibile numai în cantităţi limitate, OMS a instituit un mecanism numit ACT-Accelerator care ar trebui să permită distribuirea echitabilă a vaccinurilor, testelor şi altor tratamente posibile. Dar pentru asta este nevoie de 4,3 miliarde de dolari imediat, a reamintit Tedros şi încă 23,8 milioane anul viitor.
 
Liderii G20 au promis duminică să „facă orice efort” pentru a garanta accesul echitabil la vaccinurile împotriva Covid-19 pentru toate ţările. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici