Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat pe fondul protestelor camionagiilor

Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat marţi, pe fondul criticilor privind lipsa de acţiune faţă de protestele transportatorilor rutieri care au paralizat capitala Canadei timp de peste două săptămâni.

762 afișări
Imaginea articolului Şeful poliţiei din Ottawa a demisionat pe fondul protestelor camionagiilor

Sursa foto: AP

Decizia vine la o zi după ce premierul Justin Trudeau a invocat puteri extraordinare de urgenţă pentru a încerca să pună capăt ocupaţiei din Ottawa şi din alte părţi ale ţării. În toată Canada şi nu numai, întrebarea care se va pune în zilele următoare va fi dacă va funcţiona.

În Ottawa, demonstraţiile a sute de şoferi de camioane împotriva restricţiilor COVID-19 din ţară, şi eşecul şefului poliţiei, Peter Sloly, de a sparge asediul din timp, au înfuriat mulţi locuitori. Aceştia s-au plâns că au fost hărţuiţi şi intimidaţi de protestatar. Demisia lui Peter Sloly a fost confirmată de un oficial guvernamental care nu a fost autorizat să discute public despre acest subiect şi a vorbit sub rezerva anonimatului, notează AP.

Ministrul canadian al siguranţei publice, Marco Mendicino, a declarat că a sosit momentul ca poliţia să înceapă să îşi folosească autoritatea largă conferită de Legea canadiană privind situaţiile de urgenţă, care permite guvernului să interzică blocadele şi să înceapă să remorcheze camioanele.

"Am dat noi puteri poliţiei şi avem nevoie de ele pentru a-şi face treaba acum", a declarat el luni târziu, după ce Trudeau a anunţat că invocă legea.

Liderii guvernamentali nu au indicat când şi unde vor începe represiunile împotriva autointitulatului Convoi al Libertăţii. Mendicino a declarat că încă se lucrează la detaliile privind locul unde vor fi zonele interzise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici