Şeicii se vor împrumuta pentru a trece peste criza petrolului

Arabia Saudită se va împrumuta 58 de miliarde de dolari în acest an pentru a face faţă scăderii preţului şi a vânzărilor petrolului, relatează Bloomberg.

6714 afișări
Imaginea articolului Şeicii se vor împrumuta pentru a trece peste criza petrolului

Şeicii se vor împrumuta pentru a trece peste criza petrolului

Al-Jadaan, ministrul de Finaţe din Arabia Saudită a declarat că regatul este pregătit să împrumute 26,57 de miliarde de dolari echivalentul a 100 de milarde riale saudite în plus faţă de cele 31.88 miliarde deja luate.
 
"Regatul a trecut prin crize similare în istorie, poate chiar mai rele, şi a fost capabil să le depăşească. Acesta nu va fi o excepţie", a spus Al-Jadaan.
 
Totuşi mulţi analişti spun că acestă criză nu este ca altele. Este o combinaţie periculoasă între un exces de producţie şi o scădere cu 30% a consumului datorată unui eveniment ce este greu de anticipat cum va evolua.
 
Situaţia petrolului este complicată, The Wall Street Jurnal precizând că unul din zece petroliere este folosit pentru depozitarea excesului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici