MONITORUL APĂRĂRII | Serbia va achiziţiona drone militare de atac din China

Serbia va achiziţiona din China drone militare de atac şi tehnologia aferentă, astfel că armata sârbă va deveni una dintre cele mai dotate din regiune, afirmă Nenad Miloradovici, adjunctul ministrului sârb al Apărării.

1034 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Serbia va achiziţiona drone militare de atac din China

Serbia va achiziţiona drone militare de atac din China

Nenad Miloradovici face parte din delegaţia condusă de preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, aflată în prezent în vizită în China.

Adjunctul ministrului sârb al Apărării a afirmat că Belgradul va cumpăra drone care vor avea capacitate de localizare a obiectivelor şi de distrugere a acestora cu bombe teleghidate şi rachete.

"Este vorba de capabilităţi deţinute doar de cele mai puternice armate ale lumii, pe care armata sârbă le va avea la dispoziţie", a precizat Nenad Miloradovici, citat de B92.

Oficialul guvernamental sârb a notat că armata sârbă nu are deocamdată astfel de capabilităţi, subliniind că acest lucru este valabil şi pentru multe ţări din regiune. Dar Serbia va achiziţiona drone militare chineze, iar contractul va include şi cooperare industrială, adică transfer de tehnologie, a subliniat Nenad Miloradovici.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici