Serghei Lavrov a vorbit cu Antony Blinken. Rusia propune continuarea "dialogului pragmatic" cu SUA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a tranmsmis marţi secretarului de Stat american Antony Blinken, într-o conversaţie prin telefon, că este necesară continuarea "dialogului pragmatic" pe tema garanţiilor de securitate.

796 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov a vorbit cu Antony Blinken. Rusia propune continuarea "dialogului pragmatic" cu SUA

Sursa foto: Mediafax Foto

"Ministrul Serghei Lavrov a transmis că Rusia consideră inadmisibilă retorica agresivă a Washingtonului şi a aliaţilor apropiaţi. A fost evidenţiată necesitatea continuării acţiunilor comune, aşa cum au convenit preşedinţii Vladimir Putin şi Joseph Biden în conversaţia din 12 februarie, în contextul propunerilor privind garanţiile de securitate transmise de Statele Unite şi de NATO", a comunicat Ministerul rus de Externe, conform agenţiilor Sputnik şi Reuters.

"Serghei Lavrov a cerut Statelor Unite şi aliaţilor SUA să se implice într-un dialog pragmatic pe o întreagă serie de probleme semnalate de Rusia, cu accent pe principiul indivizibilităţii securităţii", a precizat Ministerul de Externe de la Moscova, precizând că discuţia dintre Serghei Lavrov şi Antony Blinken a avut loc la iniţiativa Washingtonului.

Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică pe tema măsurilor în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare, a declarat marţi după-amiază preşedintele rus, Vladimir Putin, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici