Speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie, ameninţate de imigranţii est-europeni

Cea mai mare ameninţare pentru speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie nu o reprezintă schimbările climaterice şi bolile, ci imigranţii est-europeni deoarece peştele este considerat o delicatesă în ţări precum România, Polonia şi Bulgaria, relatează The Daily Mail în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie, ameninţate de imigranţii est-europeni

Speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie, ameninţate de imigranţii est-europeni

În timp ce pescarii sportivi locali aruncă peştele înapoi în apă, imigranţii îl vor lua probabil acasă şi-l vor servi la cină, precizează publicaţia britanică.

Proprietarii crescătoriilor de peşte au declarat că furturile din cadrul complexelor deţinute de aceştia au crescut alarmant în ultimii ani pe fondul afluxului de imigranţi est-europeni. Pierderile provocate de braconaj sunt enorme, deoarece proprietarii crescătoriilor cheltuiesc circa 1.000 de lire sterline doar pentru un crap de circa 11 kilograme, dezvăluie The Daily Mail.

TITLURILE ZILEI

Din cele circa 60 de crescătorii din Anglia şi Ţara Galilor monitorizate de Asociaţia Crescătoriilor Profesioniste de Peşte (PCFA)din Marea Britanie, 35 au precizat că sunt în mod regulat victimele acestor furturi şi că problema s-a acutizat în ultimii doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici