Starea de sănătate a romilor români din Paris, afectată de campaniile împotriva lor

Starea de sănătate a romilor de origine română din regiunea Parisului este agravată de "hărţuirea" acestora de către autorităţi, afirmă o reprezentantă a organizaţiei Médecins du Monde.

324 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a romilor români din Paris, afectată de campaniile împotriva lor

Starea de sănătate a romilor români din Paris, afectată de campaniile împotriva lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jalila Bouzid, coordonator al Medecins du Monde, examinează cazul a aproximativ 200 de romi originari din oraşul român Alexandria care trăiesc la periferia Parisului, în zona Aubervilliers, informează Le Monde.

Jalila Bouzid a oferit asistenţă medicală acestui grup din 2007, timp în care nomazii au fost expulzaţi din Argenteuil, Bondy, Noisy-le-Sec, Rosny-sous-Bois, Le Blanc-Mesnil, Pantin, Bondy, La Courneuve, Sarcelles şi Saint-Denis.

"Aici poliţia nu a intervenit în ultimele 24 de ore şi încă nu pot fi expulzaţi fără o procedură prealabilă", explică Jalila Bouzid.

Potrivit reprezentantei Medecins du Monde, discursul rostit de preşedintele Nicolas Sarkozy în urmă cu un an la Grenoble nu a schimbat cu nimic situaţia în privinţa expulzării romilor. "Mobilizarea forţelor de ordine nu are niciun interes, pentru că grupurile evacuate se instalează în alte locuri. Însă există alte forme de hărţuire practicate de poliţie, precum reţineri nejustificate, confiscarea instrumentelor de cântat sau intervenţii cu cagule pe feţe", explică specialistul, sublinind că întreaga situaţie nu face decât să înrăutăţească starea de sănătate a romilor din Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici