Statele Unite ale Americii interzic importurile de câini din peste 100 de ţări. Motivul invocat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor

  • Centrul pentru Control şi Prevenirea Bolilor din SUA a anunţat o interdicţie de un an în privinţa importului de câini din 113 ţări din cauza problemelor legate de rabie.
  • Interdicţia se aplică tuturor câinilor, inclusiv celor folosiţi drept însoţitori, dacă provin dintr-o ţară cu risc ridicat în ultimele şase luni.
  • Anunţul vine pe fondul creşterii numărului de adopţii în timpul pandemiei.
694 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ale Americii interzic importurile de câini din peste 100 de ţări. Motivul invocat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor

Sursa foto: profimedia

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a anunţat o interdicţie de un an pentru importul de câini din 113 ţări din cauza problemelor legate de rabie.

Interdicţia se aplică tuturor câinilor, inclusiv celor însoţitori sau folosiţi ca sprijin emotional în terapie, dacă provin dintr-o ţară cu risc ridicat în ultimele şase luni, relatează BBC.

Sute dintre câinii importaţi aveau certificate de rabie frauduloase, conform CDC.

"Această acţiune este necesară pentru a garanta sănătatea şi siguranţa câinilor importaţi în SUA şi pentru a proteja sănătatea publicului de transmiterea variantelor de virus ale rabiei canine", informează CDC într-un comunicat.

Suspendarea se aplică pentru o gamă largă de ţări, unele precum Kenya, Egipt, Brazilia sau Rusia. SUA importă aproximativ 1 milion de câini anual. Câinii aduşi în SUA din ţările considerate acum cu risc ridicat reprezintă aproximativ 6% din acest număr.

Rabia a fost eradicată din Statele Unite în 2007. Dar ea rămâne o problemă răspândită în lume, anual aproximativ 59.000 de oameni fiind ucişi. Rabia este aproape întotdeauna fatală odată ce o persoană începe să resimtă simptomele.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, pe baza avântului dat de adopiţii în perioada pandemiei, încurajează oamenii care vor să-şi ia un caîine să apeleze cu încredere la adăposturile canine, pentru că animalele sunt vaccinate în mod regulat.

Interdicţia este valabilă pentru un an, va intra în vigoare din 14 iulie şi va fi revizuită periodic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici