Acordul Climatic de la Paris: Statele Unite au început retragerea formală, după mai bine de doi ani de la decizia anunţată de Trump

Statele Unite au demarat procesul formal de retragere din Acordul Climatic de la Paris, a informat luni secretarul de Stat american Mike Pompeo, după ce preşedintele Donald Trump a confirmat în luna octombrie această intenţie, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1805 afișări
Imaginea articolului Acordul Climatic de la Paris: Statele Unite au început retragerea formală, după mai bine de doi ani de la decizia anunţată de Trump

Statele Unite au început retragerea formală din Acordul Climatic de la Paris

Donald Trump a transmis miercuri că SUA vor ieşi din Acordul climatic de la Paris ca urmare a deciziei anunţate încă din iunie 2017.

Liderul de la Casa Albă a anunţat pe 1 iunie 2017 decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Liderul de la Casa Albă susţine că retragerea din Acordul de la Paris este „în interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.

Retragerea din acord va dura aproximativ un an, iar dacă va fi completată, decizia va intra în vigoare după alegerile care vor avea loc în 2020.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici