Statele Unite pregătesc asistenţă militară pe termen mediu şi lung pentru Ucraina

Administraţia Joseph Biden pregăteşte asistenţă în materie de securitate pe termen mediu şi lung pentru Ucraina, în valoare de trei miliarde de dolari, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia The Associated Press.

736 afișări
Imaginea articolului Statele Unite pregătesc asistenţă militară pe termen mediu şi lung pentru Ucraina

Noul plan de asistenţă militară, oferit în cadrul Iniţiativei de Securitate pentru Ucraina, ar urma să fie anunţat oficial miercuri, fiind destinat programelor de instruire şi dotare a militarilor ucraineni pentru următorii ani.

Spre deosebire de tranşele anterioare, noile fonduri au rolul de a ajuta Ucraina să îşi consolideze poziţia de apărare pe termen mediu şi lung, au declarat oficiali americani, sub protecţia anonimatului.

Valoarea susţinerii militare acordate de Washington Kievului a depăşit 10,5 miliarde de dolari de la începerea mandatului Administraţiei Joseph Biden, în ianuarie 2021. De la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie 2022, asistenţa americană s-a concentrat pe necesităţile imediate ale armatei ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici