Statele Unite şi-au reafirmat angajamentul de securitate în regiunea Indo-Pacific. Influenţa Chinei în regiune trebuie respinsă

  • Statele Unite vor trimite mai multe resurse în regiunea Indo-Pacific
  • Acţiunea face parte din planul de contracarare a influenţei chineze în zonă
  • China nu trebuie să îşi extindă sfera de influenţă şi să devină cea mai influentă putere a lumii, au dat asigurări oficialii americani
2232 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi-au reafirmat angajamentul de securitate în regiunea Indo-Pacific. Influenţa Chinei în regiune trebuie respinsă

Sursa foto: Profimedia

La întâlnirea cu membrii QUAD, Statele Unite au promis că vor detaşa mai multe resurse diplomatice şi de securitate în regiunea Indo-Pacific, cu scopul de a respinge orice încercare de extindere a influenţei chineze.

Administraţia Biden a declarat printr-un comunicat că se va concentra pe fiecare colţ al regiunii, din Asia de Sud până în Insulele Pacificului, pentru a-şi consolida poziţia şi angajamentul de securitate pe termen lung.

„China îşi combină puterea economică, diplomatică, militară şi tehnologică pentru a-şi extinde sfera de influenţă în regiunea Indo-Pacific, pentru a deveni cea mai influentă putere a lumii. Eforturile noastre colective din următorul deceniu vor determina dacă China reuşeşte să acapareze puterea şi să domine la nivel mondial. Ne vom reorienta strategia de securitate regională, astfel încât să putem oferi asistenţa necesară pentru a contracara orice derapaj care atentează la status-quo”, precizează comunicatul.

China şi Rusia au semnat săptămâna trecută un parteneriat strategic fără limite, fapt ce a stârnit îngrijorarea observatorilor internaţionali care trag un semnal de alarmă. Parteneriatul dintre cele două superputeri este cea mai bună declaraţie prin care arată lumii că au disponibilitatea să colaboreze pentru a construi o nouă ordine mondială bazată pe propriile interpretări ale drepturilor omului şi democraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici