Statele Unite sunt presate de Rusia să ofere un răspuns în privinţa garanţiilor de securitate

  • Rusia face presiuni pentru primi un răspuns urgent din partea SUA în privinţa garanţiilor de securitate
  • Moscova a deranjat Occidentul după ce şi-a concentrat trupele armate în apropierea graniţei cu Ucraina
  • Washingtonul întârzie să ofere un răspuns şi astfel alimentează tensiunile deja existente
1706 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sunt presate de Rusia să ofere un răspuns în privinţa garanţiilor de securitate

Sursa foto: profimedia

Rusia a declarat luni că are nevoie urgentă de un răspuns din partea Statelor Unite la cererile sale ample de securitate şi avertizează că va lua măsuri dacă dialogul se va bloca.

Moscova a stârnit îngrijorări în Occident după ce a concentrat trupe militare la frontiera cu Ucraina. Analiştii au emis avertizări cu privire la o potenţială invazie, fapt ce a declanşat automat necesitatea de a sta la masa negocierilor.

Rusia are o listă de propuneri pe tema securităţii regionale şi este deschisă la negociere atâta timp cât NATO poate oferi garanţia că va renunţa la  orice activitate militară din Europa de Est şi Ucraina.

Washingtonul a declarat că unele dintre propunerile Rusiei sunt în mod evident inacceptabile, dar sunt deschişi dialogului atâta timp cât Moscova va revizui condiţiile pe care le solicită pentru a găsi o cale comună, relatează Reuters.

Adjunctul ministrului de externe, Serghei Riabkov a declarat că Moscova nu a primit până acum niciun răspuns din partea Statelor Unite.

„Cred că vor încerca să transforme acest lucru într-un proces lent, dar trebuie să fie urgent, pentru că situaţia este foarte dificilă, este acută, tinde să devină mai complicată”, a declarat Riabkov. 

Oficialii de la Moscova consideră că este încă prea devreme pentru a evalua răspunsul Occidentului, dar au disponibilitatea de a discuta în eventualitatea în care negocierile vor fi purtate într-o manieră favorabilă intereselor ambelor tabere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici