Stoltenberg: Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza din Grecia

Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza economică şi financiară din Grecia, care este un "aliat ferm", a afirmat joi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, în cursul vizitei la Bucureşti.

407 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza din Grecia

Stoltenberg: Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza din Grecia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Suntem preocupaţi de criza din Grecia", a spus Stoltenberg. "Grecia este un aliat ferm şi loial în cadrul NATO", a subliniat secretarul general NATO, citat de site-ul agenţiei AP.

"Guvernul Greciei respectă angajamentele în cadrul Alianţei. Acest lucru este benefic pentru Grecia, este benefic pentru NATO", a dat asigurări Stoltenberg.

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti o tranşă de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici